Κυβερνητική μυθολογία – Γράφει ο Αιμιλιανός Ευαγγελινός*

Κυβερνητική μυθολογία είναι ο τίτλος του άρθρου του πολιτικού στελέχους της ΝΔ Αιμιλιανού Ευαγγελινού , σχολιάζοντας το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του άρθρου

Κανονικά θα έπρεπε όντως η 21η Αυγούστου 2018 να είναι μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα. Θα περίμενε κανείς να είμαστε πανευτυχείς και να ανασαίνουμε απελευθερωμένοι από τα οδυνηρά και απίστευτα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή στη χώρα από το 2010 ως σήμερα.

Γράφει ο Αιμιλιανός Ευαγγελινός

Σκληρή λιτότητα, θηριώδεις περικοπές μισθών και συντάξεων, ανεργία, αναταραχές, αυτοκτονίες, μιζέρια και λοιδορία της Ελλάδας από άσπονδους φίλους και εχθρούς στο εξωτερικό.
Δεν είναι όμως έτσι. Γιατί όλα τα παραπάνω υπάρχουν, καθορίζουν ακόμη τη ζωή μας και μάλιστα επιδεινώθηκαν από το 2015 και μετά με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που μετά τους λανθασμένους της χειρισμούς έχει τόσο μεγάλη ανάγκη να δείξει κάτι θετικό, που φτάνει στο σημείο ή να υποβαθμίζει τραγικά γεγονότα όπως την καταστροφή στο Μάτι ή να υπερβάλλει, όπως με το διάγγελμα που απηύθυνε ο πρωθυπουργός από την Ιθάκη.
Λόγος σκληρός, διχαστικός προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, με παραποίηση γεγονότων και της πραγματικότητας. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να παρουσιάσει την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ως… επανάσταση του λαού που ήθελε να τελειώνει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και μόλις ανέλαβε η δική του κυβέρνηση… σώθηκε η χώρα!
Τα στοιχεία της σωτηρίας: οικονομία αποδυναμωμένη και υποχρηματοδοτούμενη, μείωση 25% του ΑΕΠ, τράπεζες που παραπαίουν, απουσία επενδύσεων, φυγή των νέων στο εξωτερικό λόγω τεράστιας ανεργίας, αυστηρή εποπτεία από τους εταίρους μας ως το 2060, δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας για τα επόμενα 99 χρόνια, αύξηση του χρέους στο 180% του ΑΕΠ, διακοπή του δανεισμού με χαμηλά επιτόκια, λιτότητα διαρκείας, νέες μειώσεις συντάξεων, εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα.

Και όμως ο κ. πρωθυπουργός αποσιωπώντας τα παραπάνω προτίμησε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση με αναφορές στην Ιθάκη, τον Οδυσσέα και τους σταθμούς της περιπλάνησης του κατά την ελληνική μυθολογία, αποδεικνύοντας αλαζονεία, μισαλλοδοξία, εμπάθεια σε μια στιγμή που θα έπρεπε να ενώνει τους Έλληνες αντί να τους διχάζει, όταν ακόμη υψώνονται μπροστά μας πελώρια κύματα και θηριώδη προβλήματα σαν αυτά που αντιμετώπισε ο πολυμήχανος Οδυσσέας.

Ο κ. Τσίπρας διάλεξε το νησί της Ιθάκης για να συμβολίσει το τέρμα μιας πολυτάραχης πορείας. Αντί όμως να συγκινήσει, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου ανατρέποντας την πορεία προς το απάνεμο λιμάνι που έχει ανάγκη η χώρα….

*Αιμιλιανός Ευαγγελινός
Καθηγητής Πληροφορικής
Πολιτικό Στέλεχος Νέας Δημοκρατίας