Στη ΔΕΥΑΗ ο Χάρης Μαμουλάκης – Συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη με το οποίο αλλάζουν, μεταξύ άλλων, όλα όσα ισχύουν στη διαχείριση της ύδρευσης, της άρδευσης και της αποχέτευσης, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου το μεσημέρι της Τρίτης 7 Μαρτίου.
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης και Μανόλης Κοσμαδάκης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Μανόλης Σκεπασιανός και Γιάννης Λιναρίτης αντίστοιχα, συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα, καθώς και όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη δημοτική επιχείρηση και τους εργαζόμενους.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: «Με ένα πολυνομοσχέδιο – σκάνδαλο 263 άρθρων, λίγες μέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών και χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει και το νερό. Εν μέσω κλιματικής κρίσης, με τα προβλήματα λειψυδρίας να πλήττουν ολοένα και περισσότερες περιοχές, ο κ. Μητσοτάκης βάζει στο στόχαστρο το τελευταίο αγαθό που είχε γλυτώσει μέχρι σήμερα από τις νεοφιλελεύθερες ορέξεις του. Επαναφέρει μια αντι-μεταρρύθμιση που είχε εισαχθεί και στα μνημόνια και αποκρούστηκε με επιτυχία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές προθέσεις της ΝΔ: Ιδιωτικοποίηση παντού! Στην ύδρευση, την αποχέτευση, την άρδευση. Ας το καταλάβουν καλά: Το νερό είναι το ένα δημόσιο αγαθό. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να νομοθετεί την ιδιωτικοποίησή του. Ειδικά μία κυβέρνηση σε αποδρομή. Θα μας βρουν απέναντι. Στη Βουλή και στην κοινωνία!».
Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκίνησε την Τρίτη 7/3 και ολοκληρώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής της Τρίτη 14/3. Στον πυρήνα του, βρίσκεται η υποτιθέμενη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ώστε να επιτελεί την λειτουργία του ρυθμιστή στην τιμολόγηση τόσο του νερού όσο και των απορριμμάτων. Το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου είναι ένα ακόμα τροχοπέδη της κυβέρνησης στην εξάπλωση ενός θεσμού που έχει αγκαλιάσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες, του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων.