Η Γερμανική πολιτική, αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην Ευρώπη

Γράφει ο Μάκης Μοσχοβούδης

Η Γερμανία με την σημερινή νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή της πάσχει κυριολεκτικά από το σύνδρομο του χρυσόψαρου . Ξεχνά πολύ γρήγορα και αδυνατεί να διδαχτεί από την ίδια της την Ιστορία . Οι δυο προηγούμενες ήττες της που προκάλεσαν την οικονομική και κοινωνική της καταστροφή και οδήγησαν στον θάνατο εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές στον υπόλοιπο κόσμο , φαντάζουν για την ίδια την Γερμανία , εννοώ την σημερινή της ηγεσία , μακρινά γεγονότα . Όμως η Ιστορία μπορεί να επαναληφθεί και μάλιστα ως μια μεγάλη φάρσα , για να θυμηθούμε και τον Καρλ Μαρξ , μόνο που αυτή η φάρσα θα πληρωθεί πολύ ακριβά από την Γερμανία και ίσως να είναι η τελευταία φορά στην ανθρώπινη ιστορία που θα την ξανά-απασχολήσει αυτή η Χώρα .

Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε πιστοί στο δόγμα της σκληρής λιτότητας επιδεικνύουν την δύναμη τους προκειμένου να φρονηματίσουν τους »κακούς » λαούς , ανεξάρτητα αν η στάση τους οδηγεί την Ευρώπη σε ολοκληρωτική διάλυση . Βεβαίως αποσιωπούν να μας πουν πόσα δισ. ευρώ έχουν κερδίσει από την Ελλάδα , σε βάρος του Ελληνικού Λαού από την αποικιακή σχέση που έχουν επιβάλλει στην Χώρα μας .

Η αμετακίνητη στάση της και η θεολογικού τύπου προσήλωσή της στο δόγμα της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής , προκαλεί φραγμό σε κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης με αποτέλεσμα το διαρκές υφεσιακό βάθεμα της Ευρωπαϊκής οικονομίας . Οι Γερμανοί φαντάζουν σαν τους μουλάδες που ακολουθούν τον νόμο της σαρία . Η πολιτική τους θα τους οδηγήσει σε πολιτική απομόνωση και μάλλον θα είναι εκείνοι που θα σκεφτούν πολύ σοβαρά , αν δεν το έχουν ήδη σκεφτεί , να αποχωρήσουν από την Ευρώπη , αφού κινούνται στη λογική της Γερμανοποίησης της Ευρώπης , γεγονός που δεν μπορούν να δεχτούν οι υπόλοιποι λαοί της .

Ο μεγάλος κίνδυνος αποσταθεροποίησης ακούει στο όνομα της Γερμανίας , αν βεβαίως δεν εκτιμήσει σωστά και έξω από φετίχ και δόγματα , τις αλλαγές , τις νέες ανάγκες και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των λαών της Ευρώπης . Μην ξεχνάμε ότι τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι τα ελλείμματα της Ελλάδας και άλλων χωρών .
Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και η Γερμανική ηγεσία πρέπει να το καταλάβει ΤΩΡΑ . Ο χρόνος λιγοστεύει δραματικά . Και για την Γερμανία .