Η αποτροπή και ισχυρές συμμαχίες το αντίδοτο στην τουρκική προκλητικότητα. Γράφει ο Αντιπτέραρχος (Ι) ΕΑ. Κωνσταντίνος Ιατρίδης

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σήμερα την Τουρκία και τον Ερντογάν με τελείως λάθος τρόπο. Χαϊδεύουν τον αναδυόμενο  νέο Χιτλερ της περιοχής,  ό οποίος επικαλούμενος τον ζωτικό χώρο όπως και ο Χίτλερ, αδιαφορώντας προκλητικά για το Διεθνές Δίκαιο, θέλει να αναβιώσει την Οθωμανική αυτοκρατορία αγνοώντας ότι κάποια στιγμή μετά τη Συρία, Ιράκ, Λιβύη και Αν. Μεσόγειο θα στραφεί και εναντίον της ίδιας της Ευρώπης και δυστυχώς οι Ευρωπαίοι  πιστεύουν ότι μπορούν να τον ελέγξουν.

Προβάλει χάρτες με την λεγόμενη « Γαλάζια Πατρίδα»,  μια περιοχή που αποτελεί τη δική μας Γαλάζια Πατρίδα εδώ και 3 χιλιάδες χρόνια, Πατρίδα όπου από αρχαιοτάτων χρόνων δημιουργήσαμε επιστήμες, πολιτισμό και Δημοκρατία, τότε που εκείνοι ζούσαν νομάδες στη Μογγολία, μην έχοντας συνεισφέρει ανά τους αιώνες τίποτε απολύτως στην ανθρωπότητα, παρά μόνον σφαγές και γενοκτονίες. Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, έχει μόνο ποινικό μητρώο όπως είπε και ο Νεοκλής Σαρρής. Αυτό πρέπει να προβάλλουμε και να το επικοινωνούμε.

Η Τουρκία επιδιώκει διαμοιρασμό του Αιγαίου, συνεννόηση στα ενεργειακά, θαλάσσιες ζώνες και στο βάθος η Κύπρος. Και βεβαίως το επόμενο βήμα θα είναι η Θράκη.

Η αποκλιμάκωση της έντασης,  θα περάσει μέσα από έναν διάλογο Ελλάδος και Τουρκίας και για μια συζήτηση επί όλων των θεμάτων, για μια συμφωνία-πακέτο. Αυτός είναι ο στόχος της Άγκυρας, η οποία επιλέγει διά της ισχύος και τις προκλήσεις να αναγκάσει τη χώρα μας ώστε να συρθεί σε έναν τέτοιο διάλογο, με την πίεση βέβαια προς τη χώρα μας τόσο της Γερμανίας όσο και των ΗΠΑ. Έναν διάλογο, στην ατζέντα του οποίου θα είναι όλα τα θέματα που επιδιώκει να θέσει προς συζήτηση η κατοχική Τουρκία,  χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα σταματήσει την εφαρμογή των επεκτατικών της σχεδίων . Δηλαδή, ότι διεκδικεί παρανόμως και παραλόγως σε βάρος της Ελλάδος.

Εάν συρθούμε σε έναν τέτοιο διάλογο ή μια οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με την Τουρκία (αλλά και προσφυγή στη Χάγη) θα ήταν ολέθριο λάθος που θα οδηγούσε σε δικές μας παραχωρήσεις, τη στιγμή που εμείς δεν διεκδικούμε τίποτε. Παραχωρήσεις σε θέματα εδαφικής ακεραιότητας, ή δικαιώματος των νησιών μας στην αυτοάμυνα,  ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ.

Διαφορές με την Τουρκία δεν έχουμε, έχουμε μόνον παράνομες διεκδικήσεις από πλευράς της.

Το αντίδοτο στην Τουρκική προκλητικότητα πρέπει επιτέλους να το κατανοήσουμε είναι η ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ισχύος (ΑΠΟΤΡΟΠΗ) και ισχυρές συμμαχίες ( Αμυντική συμφωνία με Γαλλία) και όχι ο κατευνασμός που ακολουθούμε!!!

Ο Ερντογάν τη μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει και φοβάται, είναι η γλώσσα της ισχύος και αυτή πρέπει να μιλούμε μαζί του.

Δεν θα τον σταματήσει κανείς αν δεν τον σταματήσουμε εμείς!!

Αντιπτέραρχος (Ι) εα. Κωνσταντίνος Ιατρίδης

Επίτιμος Δκτης ΔΑΥ

Στρατιωτικός Αναλυτής