Νίκος Χουντής : Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελεί, ούτε εγγύηση για την ευημερία των ευρωπαϊκών λαών, ούτε παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελεί, ούτε εγγύηση για την ευημερία των ευρωπαϊκών λαών, ούτε παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας, τονίζει σε σχόλιό του ο Ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής.

Το σχόλιο γίνεται με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, για την προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Ακολουθεί το σχόλιο του Νίκου Χουντή

“Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα διεξαχθεί ενώ ο γαλλικός λαός θα βρίσκεται δρόμους, διαμαρτυρόμενος και πάλι για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και την διάψευση των προσδοκιών του.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελεί, ούτε εγγύηση για την ευημερία των ευρωπαϊκών λαών, ούτε παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας.

Οι δομές και οι πολιτικές της ΕΕ, που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ευελιξίας, δίνουν όλο και περισσότερα στο κεφάλαιο και την εργοδοσία, έχουν καταδικάσει τους ευρωπαίους στη χαμηλά αμειβόμενη και ευέλικτη εργασία, στην ανεργία και την ακρίβεια.

Το είδαμε και το βλέπουμε στην Ελλάδα με τις μνημονιακές κυβερνήσεις λιτότητας.

Έχουν βυθίσει μεγάλες μερίδες των κοινωνιών μας στη φτωχοποίηση, θήραμα στην επικίνδυνη και αντιδραστική ακροδεξιά, που μετά από δεκαετίες σηκώνει και πάλι κεφάλι στην Ευρώπη.

Ο “φιλο-ευρωπαίος” και φιλελεύθερος Μακρόν, η ελπίδα των ευρωπαϊκών ελίτ και του κατεστημένου της ΕΕ, φίλος του πρωθυπουργού Τσίπρα, τρέμει τη δύναμη του λαού και απαντάει με απίστευτη βία στους αγώνες και τις αγωνίες των Γάλλων.

Κάποιοι μάλιστα μιλούν για “προοδευτική συμμαχία” στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από τον Μακρόν μέχρι τον Τσίπρα.

Ας μοιραστεί τις εμπειρίες του ο κ. Μακρόν με τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ γιατί πολύ σύντομα οι ευρωπαϊκοί λαοί, με γιλέκα ή χωρίς, θα πάρουν τις τύχες τους, τις ζωές τους, το μέλλον των παιδιών τους, στα χέρια τους.”