“Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από εμένα” – Γράφει η Σοφία Ρόμπολα*

“Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από εμένα”, είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης , προφανώς για να καταδείξει την πρόθεσή του να κυβερνήσει με ανθρώπους της γενιάς του.

Η εν λόγω φράση έγινε η αφορμή για την κ. Σοφία Ρόμπολα να αποτυπώσει τις σκέψεις της , όπως περιγράφονται στο παρακάτω κείμενο της

Γράφει η Σοφία Ρόμπολα

Mε αφορμή την φράση του του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη θέλησα να γράψω κάτι για την γενιά μου, την γενιά των σαραντάρηδων ή των almost there. Την πιο προβληματισμένη – προβληματική γενιά αυτή την στιγμή. Είναι η γενιά εκείνη που μεγάλωσε τη δεκαετία του ’80.

Τι παράξενο… Κανείς δε μιλάει γι’ αυτήν, παρόλο που έχει «χτυπηθεί» περισσότερο απ’ όλους. Όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ αναφέρονται σε νέους μέχρι 29 ετών…

Και συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι πια… νέος! Μπορεί να μοιάζεις, αλλά δεν είσαι. Και δε βρίσκεις την ηλικία σου πουθενά. Δεν αναφέρεται πουθενά. Ποια;

Η γενιά που θα έπρεπε τώρα να δουλεύει και να έχει τις τύχες της στα χέρια της. Κι όχι να ζητιανεύει απ’ τις πενιχρές- ούτως ή άλλως- συντάξεις των παππούδων και των γιαγιάδων…

Εκεί που σπουδάσαμε, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε και να βγάζουμε λεφτά, κάναμε όνειρα για ένα διάστημα, ξαφνικά μας κόπηκαν τα φτερά. Και το όνειρο της γενιάς μας δεν ήταν το βαθύ δημόσιο. Το όνειρο της γενιάς μας ήταν να παράξει έργο.

Να κάνουμε πράξη τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά μας. Και το άλλο σου όνειρο…μια οικογένεια. Πάει κι αυτό. Οι συνομήλικοί μας χωρίζουν. Δεν μπορούν ν’ αντέξουν τη πίεση. Αλλιώς τα περίμεναν. Πιο εύκολα. Δύσκολα ν’ ανταπεξέλθουν σ’ αυτό που ονομάζουμε «οικογένεια». Δεν υπάρχει υπομονή.

Η οικονομική κρίση επηρέασε τα ζευγάρια και σ’ αυτό το κομμάτι. Και το χειρότερο χάσαμε τους φίλους μας. Έφυγαν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον. Και κάποιοι λίγοι ρομαντικοί παραμείναμε σε πείσμα των καιρών στην πατρίδα μας.

Τότε στην δεκαετία του ’80 μας φαινόντουσαν όλα αλλιώς. Ακόμα κι αν χωρίζαμε είχαμε τον Bruce Springsteen να μας τραγουδάει: “I had a job, I had a girl/I had something going mister in this world…” Το όνειρο μας παραμένει ίδιο.

Να παράξουμε τώρα που μπορούμε, πριν νεκρώσουν τα κύτταρα μας. Να πάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας ξανά στα χέρια μας.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει στη δύναμη της γενιάς μας και θα το κάνει πράξη.

 

 

*Ρόμπολα Σοφία

Νέα Δημοκρατία

Υπεύθυνη Οργάνωσης Εκδηλώσεων ΝΟ.Δ.Ε Ν.Δ Β5 Δυτικής Αθήνας