Ζει ο Βασιλιάς Καρνάβαλος;

Μπορεί η Κυριακή των Αποκριών να πέρασε καίγοντας και το Βασιλιά Καρνάβαλο στο Μώλο της Πάτρας, κορυφώνοντας έτσι τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, με διασκέδαση και χαρά, αλλά γυρνώντας από σήμερα στη πραγματικότητα θυμόμαστε ότι πριν από τρία χρόνια κάποιοι καρναβαλιζόντουσαν σε πλατείες και δρόμους, χορεύοντας για τον ερχομό στην εξουσία δύο διαφορετικών ιδεολογικών αντιλήψεων κομμάτων, πιστεύοντας ότι θα αλλάξουν τη μοίρα της Ευρώπης και της Χώρας, αλλά τελικά φαίνεται ότι πρόκειται περί καταστροφής, αφού είμασταν πολύ κοντά το 2015 για έξοδο από το σκληρό πυρήνα της κρίσης και αυτοί μας έχωσαν ακόμα πιο βαθιά.
Χάσαμε πάνω από 200 δις ευρώ για να χορεύουν με τους ζουρνάδες και τα νταούλια κάποιοι στις πλατείες, εγκλωβίζοντας έναν Λαό σε παρατεταμένη κρίση μέχρι το 2021 τουλάχιστον, ξεπουλώντας και την δημόσια περιουσία.

Γράφει ο Μπάμπης Καούκης*

Σίγουρα τα λάθη έρχονται από το παρελθόν. Δεν είναι όμως κανένας άμοιρος των ευθυνών του. Οι περισσότεροι από τους σημερινούς κυβερνώντες και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης ανδρώθηκαν μέσα στο χώρο του παλιού ΠΑΣΟΚ και κάποιοι ελάχιστοι στο χώρο της Ν.Δ. ΄Ήξεραν λοιπόν!!! Και αντί να βοηθήσουν να κτίσουν μια χώρα ανταγωνιστική με περισσότερη αξιοκρατία πετυχαίνοντας την έξοδο της χώρας από την κρίση, την οδήγησαν σε νέα απανωτά μνημόνια οδηγώντας ένα Λαό στη κατάθλιψη, διώχνοντας τα λαμπερά μυαλά στο εξωτερικό, αποδυναμώνοντας εντελώς τη μεσαία τάξη, δημιουργώντας την νέα τάξη νεόπτωχων και επιδοματούχων!!!

Συνεχίζουν όμως και σήμερα αμετανόητοι να διχάζουν και να ταπεινώνουν τον Ελληνικό Λαό, θίγοντας του και τα εθνικά αλλά και θρησκευτικά του αισθήματα ισοπεδώνοντας τις αξίες και αρχές του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Σήμερα ο εξαθλιωμένος Έλληνας πληρώνει τις λανθασμένες επιλογές του 2015 και το μόνο σίγουρο είναι ότι δε περιμένει να τον σώσει κανένας νέος ή παλιός πολιτικός που φορώντας το κουστουμάκι του τρέχει από πίτα σε πίτα λέγοντας ωραία λόγια σε ομοϊδεάτες του.

Η κοινωνία σήμερα καθημερινά ζει το δικό της καρναβάλι με τους δικούς της καρνάβαλους, παλεύοντας για τα αυτονόητα όπως να βάλει βενζίνη στο μηχανάκι του για να πάει στη δουλειά του για να πάρει το μισθό των 480 ευρώ, να κάτσει στην ουρά του νοσοκομείου, να μαζέψει ότι μπορεί να βάλει σε κάποια ταυτότητα οφειλής μη του πάρουν και τη Α΄ Κατοικία όπου διαμένει κ.λ.π.

Η κοινωνία πλέον θέλει να της πεις την αλήθεια, να της πεις πως θα την επαναφέρεις σε ρυθμούς κανονικότητας, να της πεις πως θα βρουν δουλειά τα άνεργα παιδιά της, να της πεις πως θα έχουν αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να της πεις πως θα υπάρχει αξιοκρατία και διαφάνεια, να της πεις πως θα υπάρχει ανάπτυξη και μείωση της φορολογίας.

Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι αυτή η συγκυβέρνηση δεν μπορεί να της το πει, γιατί ζει στη δεκαετία του 1980.

 

Μπάμπης Καούκης
Επικεφαλής Αξιωματικής Αντ/σης Δήμου Ιλίου
Γ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών