Νότης Μαριάς: Η αύξηση της φτώχειας και το «προσφυγικό» είναι οι κυριότερες αιτίες της ανόδου της άκρας δεξιάς στη Γερμανία

Η αύξηση της φτώχειας και το «προσφυγικό», είναι οι κυριότερες αιτίες της ανόδου της άκρας δεξιάς στη Γερμανία, επισήμανε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη, στις 25/9/2017.

Ο  Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» σημείωσε ότι η Γερμανία παραβιάζοντας το Σύμφωνο Σταθερότητας και δημιουργώντας εμπορικά πλεονάσματα της τάξης του 8,9%, ουσιαστικά στερεί χρήματα από τον Γερμανικό λαό και φυσικά μειώνοντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών της, μειώνονται και οι εισαγωγές από τις άλλες χώρες πχ από τον Ευρωπαϊκό Νότο καθώς και η διαθέσιμη δαπάνη των Γερμανών τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Πρόσφατες έρευνες για τη Γερμανική οικονομία αναφέρουν ότι η φτώχεια στη Γερμανία έχει αυξηθεί και πως όλο και περισσότεροι  Γερμανοί ζουν κάτω από  τα όρια της φτώχειας, ενώ τα χρήματα της Γερμανικής οικονομίας» κατευθύνονται προς τη μεγάλη βιομηχανία είπε ο Νότης Μαριάς και συνέχισε:

«Επίσης στη Γερμανία δεν υπάρχει σοβαρή κοινωνική πολιτική. Ένα από το θέματα που έθετε το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν πως δεν υποστηρίζεται η Γερμανική οικογένεια».
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το «προσφυγικό ζήτημα», έδωσαν τα πολύ μεγάλα ποσοστά στο ακροδεξιό κόμμα, εξήγησε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής και τόνισε ότι το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία δεν είναι καινούργια υπόθεση. Ξεκίνησε από κάποιους καθηγητές, οι οποίοι ουσιαστικά ήθελαν την έξοδο της Γερμανίας από το ευρώ και την επιστροφή στο μάρκο, αυτή ήταν η βασική τους θέση.  Επρόκειτο για καθηγητές οι οποίοι μάλιστα είχαν προσφύγει και στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας και έτσι έγιναν γνωστοί, είπε ο Νότης Μαριάς και συνέχισε:
«Δημιούργησαν, λοιπόν το κόμμα, το οποίο είχε μια σημαντική επιτυχία στις Ευρωεκλογές. Στην πορεία η ηγεσία αυτή ανετράπη διότι επικράτησαν στοιχεία πιο ακραία, πιο δεξιά και αρκετοί νεοναζιστές μπήκαν στο κόμμα. Στη συνέχεια συγχωνεύτηκε με το  ισλαμοφοβικό κίνημα,  που είχε ήδη ξεκινήσει στη Γερμανία και απέκτησε νέα ηγεσία, η οποία και αυτή ανετράπη, από νέα ακροδεξιά στοιχεία, που  στελέχωσαν το AfD. Συμμετείχε επίσης στις τοπικές εκλογές των Γερμανικών Κρατιδίων, όπου έλαβε σημαντικά ποσοστά. Είναι, λοιπόν απαραίτητο, να αναλύσουμε όλους αυτούς τους παράγοντες και τη διαδρομή του AfD τα τελευταία χρόνια, για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας».

Ολοκληρώνοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι ο ναζισμός είναι ριζωμένος στη Γερμανία και δεν έχει ξεριζωθεί.  Σήμερα οι ηγέτες του AfD, εκθειάζουν, με θράσος, τους Γερμανούς στρατιώτες,  αυτούς που δολοφόνησαν χιλιάδες Έλληνες στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στην περιοχή της Βιάννου και  σε άλλα μέρη της Πατρίδας μας. Αυτό είναι απαράδεκτο και εμείς επιβάλλεται να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις, ιδίως τώρα που διεκδικούνται σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο από τους Πολωνούς, αλλά και να μην αφήσουμε να ευοδωθεί η προσπάθεια, που γίνεται, να καλυφθούν οι ευθύνες του ναζισμού πανευρωπαϊκά.