Ραγκούσης για ταξί: Η κυβέρνηση “παραδίδει τα κλειδιά των ελληνικών δρόμων” στον Θύμιο Λυμπερόπουλο, αδιαφορώντας για τους ανέργους και το κοινωνικό συμφέρον

Η κυβέρνηση “παραδίδει τα κλειδιά των ελληνικών δρόμων” στον Θύμιο Λυμπερόπουλο, αδιαφορώντας για τους ανέργους και το κοινωνικό συμφέρον, τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην Υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Αδίστακτη κι αναχρονιστική, χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση  Τσίπρα-Καμμένου , “άμεσος συνεχιστής της πολιτικής Βορίδη, “παραδίδει τα κλειδιά των ελληνικών δρόμων” στον Θύμιο Λυμπερόπουλο, αδιαφορώντας απολύτως για τους άνεργους και το κοινωνικό συμφέρον.” υπογραμμίζει ο πρώην Υπουργός.

Ο Γιάννης Ραγκούσης

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση Ραγκούση

“Εάν είχε ψηφιστεί ο νόμος από το 2011 και η αγορά των ταξί θα είχε ανοίξει με κανόνες και οι επιτυχημένες καινοτόμες επιχειρήσεις όπως η Τaxibeat δεν θα απειλούνταν. Κυρίως, με την εφαρμογή του νόμου του 2011 οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί δεν θα απειλούνταν από ερασιτέχνες οδηγούς οι οποίοι χωρίς κανέναν κρατικό έλεγχο έχουν ανοίξει de facto, αλλά χωρίς κανόνες, το επάγγελμα. Αυτό ήταν το “μέγα επίτευγμα” των αγώνων του κ.Λυμπερόπολου και των υποστηρικτών του σε όλα τα κόμματα. Κατάφεραν το ακατόρθωτο. Ζημίωσαν και το κοινωνικό συμφέρον και το επαγγελματικό συμφέρον των οδηγών ταξί.


Το 2011, οι ελάχιστοι που πιστεύαμε στην κοινωνική δικαιοσύνη και στο άνοιγμα των επαγγελμάτων, βρεθήκαμε μόνοι στη γωνία του πολιτικού συστήματος. Μόνοι απέναντι στον κ.Λυμπερόπουλο και μια μικρή ολιγαρχία μαντράδων, δεν μας υποστήριξε καμία πολιτική δύναμη. Στις 6 Αυγούστου του 2011 μπορεί να αναγκάσαμε τον κ.Λυμπερόπουλο να υποχωρήσει και να σταματήσει την αντικοινωνική απεργία, όμως η ίδια η Κυβέρνηση Παπαδήμου με υπουργό τον κ.Βορίδη ξαναέκλεισε το επάγγελμα των ταξιτζήδων, γεγονός που με ανάγκασε να καταψηφίσω το νομοσχέδιό του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η δε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ του 2012 αποφάσισε να κορυφώσει την προεκλογική εκστρατεία του υποδεχόμενο στα γραφεία του τον κ.Λυμπερόπουλο με τη δήλωση “το πρόβλημα ήταν του Ραγκούση, όχι του ΠΑΣΟΚ”.

Σήμερα, η αδίστακτη κι αναχρονιστική κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, άμεσος συνεχιστής της πολιτικής Βορίδη, “παραδίδει τα κλειδιά των ελληνικών δρόμων” στον Θύμιο Λυμπερόπουλο, αδιαφορώντας απολύτως για τους άνεργους και το κοινωνικό συμφέρον.


Για εμένα δεν μπορεί να υπάρχει κλειστό επάγγελμα για τον άνεργο. Ένας νέος δικηγόρος, ένας νέος έμπορος ή μηχανικός δεν προστατεύεται από κανέναν. Όταν υπάρχουν τόσοι άνθρωποι άνεργοι δεν μπορούν να υπάρχουν κλειστά επαγγέλματα για λόγους “δήθεν εθνικού συμφέροντος”. Είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης.”