Δημοτική Κίνηση Θεοφίλη

Απόστολος Θεοφίλης-Υποψήφιος για τον Δημαρχιακό θώκο στο Χαϊδάρι

Ο Απόστολος Θεοφίλης,δηλώνει υποψήφιος για τον Δημαρχιακό θώκο στο Χαϊδάρι στις επόμενες δημοτικές εκλογές,ενώ δεν διστάζει να μιλήσει για πρόσωπα και καταστάσεις,τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα του “αποτελεί προϊόν προσωπικής απόφασης και όχι πολιτικής συναλλαγής με τους φθαρμένους εκπροσώπους του χθες”.

Έντονα επικριτικός απέναντι στους λεγόμενους αδέσμευτους κεντροδεξιούς και “επιτίθεται” στον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Μαραβέλια, χαρακτηρίζοντάς τον «αρχιτέκτονα» της διάσπασης της δημοτικής κεντροδεξιάς παράταξης, ο οποίος “συνεχίζει με πρωτοφανή εμμονή, τα διασπαστικά του “παιχνίδια” προσδοκώντας στην πολιτική του επιβίωση και μόνο”, όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

 

Κύριε Θεοφίλη , θα είσθε υποψήφιος Δήμαρχος στο Χαϊδάρι, στις επόμενες δημοτικές εκλογές; Και αν ναι τι νέο φέρνετε στα δημοτικά πράγματα;

Το 2017 συμπληρώνω έντεκα χρόνια συνεχούς αυτοδιοικητικής δράσης. Το 2006 πήρα την απόφαση να εμπλακώ ενεργά στα δημοτικά δρώμενα με κύριο γνώμονα την αγάπη μου για την πόλη και μοναδικό στόχο να είμαι χρήσιμος στους Χαϊδαριώτες και τις Χαϊδαριώτισσες.

Συνεπώς, η απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές αποτελεί τη φυσική κατάληξη μιας μακρόχρονης διαδρομής στα κοινά της πόλης μας.

Το Χαϊδάρι χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ αποφασισμένους «εθελοντές» που θα κρατήσουν ψηλά τη σημαία της ανιδιοτέλειας και της  εντιμότητας αναδεικνύοντας την πόλη σε πρωταγωνιστή της Δυτικής Αθήνας.

Ως προς το σκέλος της δεύτερης ερώτησης σας, δεν έχω παρά να επαναλάβω για μια ακόμη φορά, ότι είμαι γέννημα θρέμμα Χαϊδαριώτης, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και έχω ένσημα στον επαγγελματικό στίβο.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το μεράκι μου και όχι λόγος βιοπορισμού. Με λίγα λόγια, δεν είμαι ακόμη ένας άεργος τοπικός  “μεσσίας”.

Για μένα σημασία έχει η πόλη μας να αποκτήσει την λάμψη και την αίγλη που της αναλογεί, να γίνει η «Γλυφάδα της Δυτικής Αττικής».

Πολιτικά ανήκετε στην ΝΔ . Με δεδομένο ότι είναι νωρίς να μιλήσουμε για ενδεχόμενα χρίσματα και πολιτικές στηρίξεις Μπορείτε να μας πείτε , πόσο κοντά είσθε στο χρίσμα ή σε μια στήριξη της ΝΔ ;

Ποτέ μου δεν έκρυψα την πολιτική μου καταγωγή από τον Χαϊδαριώτικο λαό. Η Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι το ιδεολογικό μου “σπίτι”.

Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς, να μιλήσουμε για χρίσματα και πολιτικές στηρίξεις της Νέας Δημοκρατίας που αφορούν τις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές που θα διεξαχθούν σε 2,5 χρόνια από τώρα.
Προέχει, η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές όποτε και εάν πραγματοποιηθούν αυτές.
Σε κάθε περίπτωση όμως , καμία στήριξη ή μη, δεν μπορεί να ακυρώσει ή να επιβεβαιώσει, την κεντροδεξιά μου “ταυτότητα” και την  ανιδιοτελή μου πορεία στην παράταξη.

Μεγάλωσα και γαλουχήθηκα με τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας και αυτό δε μπορεί να το αλλάξει κανείς.
Εκτιμώ πάντως, ότι δε θα επαναληφθεί, το αποτυχημένο μοντέλο των προηγούμενων Δημοτικών Εκλογών, με άλλα πρόσωπα αυτή τη φορά, που οδήγησε τη δημοτική κεντροδεξιά παράταξη σε πολυδιάσπαση και απώλεια της  εξουσίας ύστερα από οκτώ χρόνια.

Η καθημερινή μου προσπάθεια και έγνοια μου, είναι να κερδίσω το «χρίσμα» της εμπιστοσύνης των Χαϊδαριωτών. 

Το 2017, οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από έναν Δήμαρχο κομματικό τοποτηρητή αλλά Δήμαρχο ικανό και έντιμο να αντιμετωπίσει με σύγχρονο τρόπο τις προκλήσεις που δοκιμάζουν τη συνοχή των τοπικών κοινωνιών.
Ζητώ, όχι απλά, μια «ξερή» ψήφο των πολιτών στις επόμενες δημοτικές εκλογές αλλά μια στήριξη «ψυχής» στο δύσκολο αγώνα που μόλις ξεκίνησα.

Διατελέσατε αντιδήμαρχος στην προηγούμενη διοίκηση του κ. Μαραβέλια . Αξιολογείστε μας αυτή την χρονική περίοδο και πέστε μας αν διαθέτει η υποψηφιότητά σας την στήριξη του προηγούμενου Δημάρχου

Πράγματι είχα την ευκαιρία να ζήσω από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Χαϊδαρίου αλλά και να βρεθώ στην πρώτη γραμμή μίας απαιτητικής καθημερινότητας.

Υπηρέτησα την πόλη, σε μια δύσκολη περίοδο, τόσο από την θέση του Αντιδημάρχου Στρατηγικού Σχεδιασμού, Δικτύων & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου προσπάθησα επιτυχώς με την συνεργασία υπηρεσιακών παραγόντων να «ξεκλειδώσω» Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ) (βλ. Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου Υγείας στα Σχολεία κ.α.) σε μια εποχή που η παραμονή της χώρας στη ζώνη του Ευρώ ξεκινούσε να αμφισβητείτε, όσο και από τη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών  διαδεχόμενος τον παραιτηθέντα τότε κ. Μάριο Λιακόπουλο – αναλαμβάνοντας την καυτή “πατάτα” μιας Αντιδημαρχίας που δεν αναλάμβανε κανείς συνάδελφος την εποχή εκείνη- όπου συνέβαλα αποφασιστικά μαζί με τους συνεργάτες μου στην οικονομική σταθεροποίηση του δήμου αφήνοντας θετική παρακαταθήκη (πλεόνασμα) στο δημοτικό ταμείο ύστερα από μία πρωτοφανή σε αρνητική δημοσιότητα, περιπέτεια για την πόλη μας.

Η παραπάνω περίοδος υπήρξε για μένα μια πλούσια εμπειρία που με «όπλισε» με πολύτιμη διοικητική γνώση για μία σειρά προβλημάτων που απασχολούν διαχρονικά το Χαϊδάρι.
Η υποψηφιότητα μου αποτελεί προϊόν προσωπικής απόφασης και όχι πολιτικής συναλλαγής με τους φθαρμένους εκπροσώπους του χθες.

Άλλωστε, μια ενδεχόμενη στήριξη της υποψηφιότητας μου, από τον πρώην Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μαραβέλια θα ήταν καταστροφική για μένα, μιας και στην συνείδηση του μέσου Χαϊδαριώτη είναι εκείνος που διέλυσε εν μία νυκτί , το δημοτικό του συνδυασμό και δεν απολογήθηκε ποτέ για τα οικονομικά και διοικητικά πεπραγμένα της οκταετούς θητείας του στο δημαρχιακό θώκο αλλά και δεν εξήγησε δημοσίως –αλλά ούτε στο εσωτερικό της τότε συμπολιτευόμενης δημοτικής παράταξης «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΙΔΑΡΙ»- ποτέ τι ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της προφυλάκισης του στενότατου συνεργάτη κ. Μάριου Λιακόπουλου.

Δυστυχώς, για τον ίδιο, είναι κοινό μυστικό στην πόλη μας, ότι υπήρξε εμπνευστής και άτυπος καθοδηγητής του διχαστικού “πειράματος”  των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, που οδήγησε την δημοτική μας παράταξη σε πολυδιάσπαση και παρέδωσε τον δήμο αμαχητί στην αντιπολίτευση. 
Τι ακριβώς φοβήθηκε και οδήγησε την παράταξη σε ανώμαλες εξελίξεις, «ευνουχίζοντας» κορυφαία στελέχη που διεκδικούσαν τότε την ηγεσία του συνδυασμού;
Γιατί δεν βγήκε μπροστά τον Απρίλιο του 2014 να εγγυηθεί την ενότητα και «κρύφτηκε» στο παρασκήνιο ;

Ποιες ακριβώς σκοπιμότητες εξυπηρετούσε η στάση του αυτή;

Για όλα τα παραπάνω, στην μνήμη του Χαϊδαριώτικου Λαού ,

ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μαραβέλιας, έχει καταγραφεί πλέον ως ο «αρχιτέκτονας» της διάσπασης της δημοτικής κεντροδεξιάς παράταξης. 

Την ίδια ώρα, όπου η νέα γενιά τρέχει να “μαζέψει” τα ασυμμάζευτα από τους καταστροφικούς χειρισμούς του, τον Μάιο του 2014, που οδήγησαν σε έναν τραυματικό διχασμό , ο ίδιος συνεχίζει με πρωτοφανή εμμονή, τα διασπαστικά του “παιχνίδια” προσδοκώντας στην πολιτική του επιβίωση και μόνο.

Σχετικά με τον χώρο της κεντροδεξιάς , θέλω να σας ρωτήσω , τι γνωρίζετε για τους φερόμενους ως ανένταχτους κεντροδεξιούς του Χαϊδαρίου και αν γνωρίζετε, πως σχολιάζετε την όποια παρουσία τους;

Νομίζω ότι ο κ. Τάσος Βουρλούμης , υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών με τους φερόμενους αδέσμευτους κεντροδεξιούς.
Όμως, από την περίεργη  στάση του γεννιόνται κρίσιμα ερωτήματα που χρήζουν ξεκάθαρης απάντησης.
Πότε ακριβώς «έφυγε» από την Νέα Δημοκρατία , όταν ήταν βασικός συνεργάτης και Αντιδήμαρχος του Δημήτρη Μαραβέλια ή με την λήξη της Δημοτικής Αρχής του τελευταίου «θυμήθηκε» να παραιτηθεί από μέλος της Νέας Δημοκρατίας χωρίς προηγουμένως  να το κοινοποιήσει πουθενά;

Πότε διαφώνησε δημοσίως με την Ν.Δ. ;
Μήπως κοιτώντας μόνος του τον πολιτικό του “καθρέφτη”;

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στα τέλη Απριλίου του 2014,  απείχε επιδεικτικά από τις εσωτερικές διεργασίες για την εξεύρεση ενωτικής λύσης, υποψηφίου Δημάρχου κοινής αποδοχής  εκ των έσω της παράταξης ενώ δεν συμμετείχε ούτε στην πρόσφατη διαδικασία ανάδειξης Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ούτε στις περσινές τοπικές εσωκομματικές αρχαιρεσίες για εκλογή Προέδρου και Δ.Σ της Τοπικής Οργάνωσης.

Αντιθέτως, το τελευταίο διάστημα, με την αρθρογραφία του δεν παρουσιάζει συγκεκριμένη πολιτική πλατφόρμα με στόχο την συστράτευση του με την Νέα Δημοκρατία αλλά επιτίθεται με σφοδρότητα στα νόμιμα εκλεγμένα τοπικά όργανα του κόμματος και ζητά σύγκληση συνέλευσης με μοναδικό θέμα τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Οι φερόμενοι «αδέσμευτοι» κεντροδεξιοί την ώρα που βυθίζεται η χώρα στην κρίση της ανεργίας και της ύφεσης προτάσσουν ως μοναδικό θέμα σύγκλησης συνέλευσης των τοπικών οργάνων της Ν.Δ. τις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν σε 2,5 χρόνια;
Τελικά, τι είναι ομάδα «ειδικού » σκοπού και προώθησης των δημοτικών «επιλογών» των πολιτικών «managers» της περιοχής με ημερομηνία λήξης το 2019;
Αλήθεια, ζητά συνέλευση, δεν γνωρίζει καν τα στοιχειώδη;

Ότι το δικαίωμα αυτό το έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης και όχι η κάθε «αδέσμευτη» ομαδούλα  που είναι εκτός των θεσμοθετημένων οργάνων και “πυροβολεί” ουσιαστικά την  συνοχή της παράταξης σε μια κρίσιμη καμπή για τον τόπο;
Και φυσικά, κάθε τρεις και λίγο, “αποθεώνει” τον πρώην Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Μαραβέλια για τα έργα και τις ημέρες του αλλά για την ταμπακιέρα των καταστροφικών χειρισμών του, που έφεραν την διάσπαση της παράταξης τον Μάιο του 2014, δεν αναφέρει λέξη.
Τελικά, η πολύχρονη “αφωνία” του, μήπως οφείλεται στο γεγονός ότι γνώριζε από την αρχή, το σχέδιο διάσπασης του πρώην Δημάρχου και τώρα «εκτελεί» το δεύτερο μέρος του ‘’φωτογραφίζοντας’’ ως κατάλληλους υποψήφιους Δημάρχους, παρασκηνιακούς συνομιλητές του τελευταίου;

Μήπως, οι φερόμενοι αδέσμευτοι κεντροδεξιοί πολίτες δεν είναι και τόσο αδέσμευτοι ;

Αλλά «δεσμευμένοι» στο “άρμα” της διάσπασης του πρώην Δημάρχου;

Δυστυχώς, για τον ίδιο, ο κ. Τάσος Βουρλούμης, δικαιώνει μέρα με την μέρα τις κακές γλώσσες, που λένε στο Χαϊδάρι, ότι το τελευταίο διάστημα λειτουργεί ως πολιτικός «λαγός» του κ. Δημήτρη Μαραβέλια. 

Τέλος, καλώ δημόσια τον κ. Βουρλούμη, να αφήσει στην άκρη  τους πολιτικούς «γεροντο-έρωτες» με την κατά φαντασίαν αδέσμευτη κεντροδεξιά και να επανενταχθεί στην επίσημη αγαπημένη όλων των υγιών δυνάμεων της παράταξης , την Νέα Δημοκρατία.
Οι δημοτικές εκλογές αργούν, προέχει η ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου από την Ν.Δ.

Πέστε μας τρία , κατά την γνώμη σας,μείζονα ζητήματα που απασχολούν το Χαϊδάρι και για τα οποία , τόσο η σημερινή δημοτική αρχή, όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις , δεν έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Επιγραμματικά, αναφέρω τρία σημαντικά ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν την σημερινή Δημοτική Αρχή και το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων και να αποτελέσουν βασικό «κορμό» ανάπτυξης για την πόλη, τα επόμενα χρόνια.
⦁ Φωτισμός/Καθαριότητα.
⦁ Τοποθέτηση λαμπτήρων τεχνολογίας LED σε όλα σημεία φωτισμού της πόλης.

Πρακτικά σημαίνει ότι θα αντικατασταθούν λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας με σύγχρονους μακράς διάρκειας και το υψηλό κόστος αντικατάστασης/αγοράς δεν θα επιβαρύνει τον δημοτικό κορβανά αλλά εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης κόστους κεφαλαίων, οι οποίες θα πληρωθούν σταδιακά σε βάθος τριετίας από την σημαντική εξοικονόμηση κόστους που θα προκύψει.

Η παραπάνω πρακτική είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένη σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
-Δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο πρότυπο του Δήμου Περιστερίου, με άμεση συνέπεια τον περιορισμό των δρομολογίων προς τον Χ.Υ.Τ.Α. ( εξοικονόμηση κόστους από καύσιμα/συντήρηση οχημάτων καθαριότητας, μείωση τελών προς τον Χ.Υ.Τ.Α.) και τελικό στόχο την μείωση των δημοτικών τελών.
-Εγκατάσταση ΑΤΜ ανακύκλωσης σε κεντρικά σημεία της πόλης (πλατείες, σχολεία, χώροι άθλησης) για την διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης των δημοτών.

-Κατάρτιση σύγχρονου κανονισμού καθαριότητας πόλης με προβλέψεις για χρηματικά πρόστιμα και αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες.
-Σταδιακή κατάργηση κάδων απορριμμάτων στα πρότυπα προηγμένων χωρών της Δυτικής Ευρώπης.
– Ανάπλαση πεζόδρομου πλατείας Δάσους Χαϊδαρίου και δημιουργία σύγχρονων υποδομών (Ράμπες για Α.Μ.Ε.Α., ειδική εξέδρα για μουσικές/θεατρικές εκδηλώσεις, Παιδότοπος).
– Ψηφιακή Ανάπτυξη Δημοτικών Υπηρεσιών.
-Αναβάθμιση G.I.S, καθιέρωση ψηφιακής υπογραφής στην δημοτική λειτουργία,
-Τοποθέτηση infokiosk σε κοινόχρηστους χώρους για την ταχύτερη έκδοση δημόσιων εγγράφων όπως π.χ. πιστοποιητικό γέννησης, θανάτου κ.α.
-Ολοκλήρωση Ψηφιακών ιατρείων στα Κ.Α.Π.Η. και έκδοση της Ψηφιακής Κάρτας Υγείας του Δημότη. (σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα «τρέχει» από το 2011 στον Δήμο Χαϊδαρίου).

Θα ήθελα με μια λέξη να χαρακτηρίζατε την διοίκηση του σημερινού Δημάρχου και με μια λέξη το σημερινό δημοτικό συμβούλιο

Η διοίκηση του σημερινού Δημάρχου είναι συντηρητική ενώ το σημερινό δημοτικό συμβούλιο εγκλωβισμένο.

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες σας;

Το Χαϊδάρι, σήμερα, έχει ανάγκη από άφθαρτους ανθρώπους με «τσαγανό», με πείσμα που δεν θα λυγίσουν στην πρώτη δυσκολία, που θα ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα και «μεγαλόσχημους» παράγοντες και θα υπερασπιστούν με αποφασιστικότητα, το δημόσιο συμφέρον.
Στην μέχρι σήμερα πορεία μου, έχω δείξει ότι δεν φοβάμαι να αναλάβω ευθύνες και να συγκρουστώ με «αρρωστημένες» νοοτροπίες , δεν αρνήθηκα να προσφέρω όταν χρειάστηκε αμισθί τις υπηρεσίες μου από την «ηλεκτρική» καρέκλα του Αντιδημάρχου Οικονομικών γιατί πολύ απλά το Χαϊδάρι δεν είναι απλά ένας «σταθμός» μιας ψυχρής πολιτικής η επαγγελματικής σταδιοδρομίας αλλά το «πάθος» της ζωής μου.
Όμως για να φτάσει ψηλά η πόλη, πρέπει πρώτα να βάλουμε εμείς τον πήχη ψηλά.
Ήρθε η ώρα, οι Χαϊδαριώτες και οι Χαϊδαριώτισσες, να «καθαρίσουμε» τους λογαριασμούς με τους «βαρόνους» του χθες.
Ήρθε η ώρα, οι δημότες και οι δημότισσες, να δώσουν ψήφο «εμπιστοσύνης» στην νέα γενιά της πόλης χωρίς αστερίσκους και εκπτώσεις.
Μια αισιόδοξη εποχή, μόλις ξεκίνησε, για να φτάσει επιτέλους το Χαϊδάρι μας ψηλά.