Σε κατάσταση φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι

Κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης εκφράζουν οι εργαζόμενοι εφοριακοί υπάλληλοι στις Δ.Ο.Υ.
Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και οι υπάλληλοι σε αρκετές Δ.Ο.Υ. κάνουν σάουνα αφού τα κλιματιστικά είτε δε λειτουργούν είτε υπολειτουργούν.

Τις πινακίδες τρέξαμε με απευθείας ανάθεση να τις αλλάξουμε για να δείξουμε στο κόσμο ότι πλέον είμαστε Ανεξάρτητη Αρχή και ότι όλα θα αλλάξουν, αλλά τις τραγικές ελλείψεις στις Υπηρεσίες κάνουμε πως δεν τις βλέπουμε:

Όταν είναι κοινό μυστικό ότι οι Υπολογιστές είναι από το 2004 και σέρνονται.

Όταν οι ελεγκτές για να βρουν κάποια πληροφορία στο διαδίκτυο που αφορά ελεγχόμενο, χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όταν όλοι οι εφοριακοί που συμμετέχουν στους προληπτικούς ελέγχους χρησιμοποιούν τα δικά τους μεταφορικά μέσα και πληρώνουν το καύσιμο από τη δικιά τους τσέπη.

Όταν για τα είδη καθαριότητας και τη γραφική ύλη οι υπάλληλοι κάνουν ρεφενέ για να συμπληρώσουν τις ελλείψεις ή στη καλύτερη περίπτωση αν βρεθεί κανένας λογιστής να φέρει κάποια είδη από το γραφείο του.

Όταν ακόμα κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη για ποινικές και αστικές ευθύνες για φορολογικές υποθέσεις που τους έχουν φορτώσει και δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβουν να ελέγξουν.

Όταν δεν έχουμε λύσει βασικά θέματα όπως οι συμπληρωματικές δηλώσεις, οι συμψηφισμοί, οι υπερεισπράξεις, οι ρυθμίσεις χρεών κ.λ.π.

Όταν, όταν, όταν…….

Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ταυτόχρονα περιμένουν την πολυπόθητη αξιολόγηση από Προϊσταμένους και Διευθυντές της ΑΑΔΕ, με κάποιους από αυτούς να βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Καλό λοιπόν είναι όταν κάποιοι λέμε μεγάλα λόγια σε διαδρόμους, ταβέρνες και κλειστά γραφεία να ξεκινήσουμε πρώτα από τα στοιχειωδώς απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία των Υπηρεσιών και την απόδοση των εργαζομένων.

Να κρίνουμε και να αξιολογήσουμε πρώτα αυτούς που συντέλεσαν στη διάλυση του Σ.Δ.Ο.Ε. την συσσώρευση μεγάλων και σημαντικών ανέλεγκτων υποθέσεων την απαξίωση του κλάδου και ικανών στελεχών και μετά να αξιολογήσουμε τους εφοριακούς υπαλλήλους και να διώξουμε εκτός ΑΑΔΕ όποιους δε μας κάνουν.
* Ο Μπάμπης Καούκης είναι Δημοτικός Σύμβουλος , Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  Δήμου Ιλίου και  Γενικός Γραμματέας ΔΑΚΕ Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων .