Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές για την ανάδειξη του ηγέτη στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς αποτελούμε την καλύτερη απόδειξη πως υπάρχει κι άλλος δρόμος.

Από το πρωί διαβάζω συνεχώς σχόλια στελεχών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που προσπαθούν απεγνωσμένα να λοιδορήσουν και να υποτιμήσουν τη χτεσινή ανοιχτή διαδικασία.

Αυτό και μόνο επιβεβαιώνει στο έπακρο πως χτες αυτή η σιωπηρή διαμαρτυρία εναντίον των πολιτικών τους τους τρόμαξε.

Γράφει ο Δημήτρης Παυλακούδης

Στο χώρο της Κεντροαριστεράς αντέξαμε κι αντέχουμε όλα τούτα τα χρόνια πολλά.Σε πολλές περιπτώσεις διχαστήκαμε και διχαζόμαστε ακόμη κάνοντας το χατήρι σε κάθε συντηρητικό κύκλο να του χαρίζουμε απλόχερα το μέλλον μας και το μέλλον της πατρίδας μας.Μάθαμε όμως και να παλεύουμε!Και όσες φορές ιστορικά ο χώρος μας συρρικνώθηκε και χρειάστηκε να παλέψει τα κατάφερε.Τολμούν και μιλούν για το ποιος συμμετείχε στις χτεσινές εκλογές αυτοί που στο όνομα της «αριστεράς» έδωσαν συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση Καραμανλή,αυτοί που αποθέωσαν τον Πάκη Παυλόπουλο δίνοντάς του την Προεδρία,αυτοί που συγκυβερνούν με τον χρυσαυγίτη Δημήτρη Καμμένο και που έδιναν πόρτα πόρτα μάχη για τη Ραχήλ Μακρή, τον Πολάκη και το Χαϊκάλη,αυτοί που υπουργοποίησαν και στήριξαν τον Πάνο Καμμένο και τους φιλοβασιλικούς του συνεργάτες.

Από την εποχή του Κουμουνδούρου και του Χαριλάου Τρικούπη μέχρι τις εποχές του Γέρου της Δημοκρατίας,του 114, του βρώμικου 89 και των κρίσιμων εκλογών του 2004,του 2007 και του 2012.

Κάποιοι κόντρα στο ρεύμα μείναμε και συνεχίσαμε να δίνουμε μάχες πόρτα-πόρτα για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη ακόμη κι όταν ο χώρος ψυχορραγούσε το Γενάρη του 2015.Πολλοί μαθητευόμενοι μάγοι πήδηξαν απ΄το καράβι και γαντζώθηκαν πάνω στη χ ή ψ καρέκλα εξουσίας πιστεύοντας ότι θα μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ χτες ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ εμείς τους στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα!

Ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!

Γιατί κοινωνία χωρίς κέντρο δεν υφίσταται,γιατί Ελλάδα χωρίς σοβαρή δημοκρατική παράταξη δε μπορεί να προοδεύσει,γιατί στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η πατρίδα μας κανείς δε μπορεί να χειριστεί την κατάσταση χωρίς συναίνεση,χωρίς πρόγραμμα,χωρίς ηρεμία.Κι όλα τούτα οφείλει και πρέπει να τα εκφράσει ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς και ο νέος του ηγέτης.

Που πρέπει και είναι η Φώφη Γεννηματά γιατί είναι η μόνη που άφησε (μαζί κυρίως με τον Καμίνη και το Θεοδωράκη) την προσωπική της βολή κι άνοιξε το δρόμο για το νέο φορέα.Είναι η μόνη που κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ,είναι η μόνη που μπόρεσε να πείσει το ΠΟΤΑΜΙ και το Δήμαρχο Αθηναίων ότι το μέλλον μας θέλει όλους μαζί.

Ότι μα ότι και να γίνει όμως την επόμενη Κυριακή το μεγάλο στοίχημα για το χώρο μας είναι η Ενότητα,η Περίσκεψη και η Αποφασιστικότητα.

Η παρακαταθήκη και το όραμα του Γιώργου Γεννηματά και τόσων ακόμη αγωνιστών της Δημοκρατίας.

Υ.Γ. Θεωρώ πολύ σημαντική τη στάση του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου που τήρησαν συνεπή κι ορθή πολιτική στάση σε όλη την προεκλογική περίοδο, καθώς και τη συμπεριφορά των υποψηφίων που μέχρι και την κάλπη κράτησαν ψηλά το πολιτικό επίπεδο.Εύχομαι κι ελπίζω ολόψυχα να επιδείξουν την ίδια σοβαρότητα και αξιοπρέπεια και μετά το β’γύρο.Ειδικά ο ηττημένος.Δεν έχουμε χρόνο γι΄άλλα πισωγυρίσματα.

Ούτε εμείς,ούτε η πατρίδα.

*Γράφει ο Δημήτρης Παυλακούδης – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΜΑ Μεσαιωνικής και Βυζαντινής Φιλολογίας ΑΠΘ- Υπευθ.Παιδείας και Πολιτσμού ΠΑΣΟΚ Αμπελοκήπων-Μενεμένης