Η Ελλάδα καίγεται και οι Υπουργοί διακοπές….

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρακολουθούμε εμβρόντητοι στους τηλεοπτικούς μας δέκτες ένα απεχθές θέαμα που έχουμε δυστυχώς συνηθίσει να βλέπουμε-ή να ζούμε από κοντά ορισμένοι-εδώ και δεκαετίες.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ για ένα ακόμη καλοκαίρι.

Στο Καπανδρίτι,στον Κάλαμο και σχεδόν σε όλη την Ανατολική Αττική,στη Ζάκυνθο,στα Κύθηρα και την Κεφαλλονιά.Στην Παλιά Καβάλα,στην Ηλεία και στην Ήπειρο.

Γράφει ο Δημήτρης Παυλακούδης

Παντού η ίδια εικόνα: Αμέτρητα στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης τυλιγμένα στις φλόγες,η χλωρίδα και η πανίδα της πατρίδας μας χάνεται με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας,ο τουρισμός και η αξιοπιστία της χώρας πλήττονται-πόσο ακόμη;-ανεπανόρθωτα.

Το χειρότερο όλων όμως είναι πως καθημερινά καταστρέφονται σπίτια και περιουσίες συνανθρώπων μας,εκκενώνονται μονές και μνημεία που άντεξαν εκατοντάδες χρόνια παραδίδονται στην πύρινη λαίλαπα.

Ολόκληρα χωριά κινδυνεύουν να αφανιστούν.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ,καθώς έλεγε και ο γνωστός αθλητικογράφος. Ούτε μου αρέσει να κάνω πολιτική πάνω στην θλίψη,τον όλεθρο και την καταστροφή.Πως ν’αντέξεις όμως όταν την ίδια στιγμή βλέπεις τους Υπουργούς να κάνουν διακοπές και να νοιάζονται μόνο για το θεαθήναι όταν η χώρα καταστρέφεται;

Η Δούρου στις παραλίες,ο Καμμένος πέταξε τα χακί και φόρεσε ξανά κοστούμι για να βγάλει λόγο μέσα σε εκκλησίες, ο Παυλόπουλος στον Ιερώνυμο(παραδόξως όποτε έχει κάποιο αξίωμα ο Πάκης η Ελλάδα καίγεται-βλέπε Πελοπόννησος το 2008-9), ο Τσίπρας εξαφανισμένος στα μπάνια του λαού.

Το χειρότερο είναι πως ενώ οι αναζοπυρώσεις αναγκάζουν τον αρμόδιο υπουργό να ζητήσει τη συνδρομή της Ε.Ε., οι υπουργοί μεταξύ ξαπλώστρας και ταβέρνας σχεδιάζουν κι άλλες προκηρύξεις για νέες προσλήψεις στο Δημόσιο.

Και ασφαλώς όπως και το 2008 που κάηκε η μισή Πελοπόννησος,έτσι και τώρα ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.

Σχεδιάζονται όμως χιλιάδες προσλήψεις αρχαιολόγων,διοικητικού προσωπικού σε νοσοκομεία,συμβασιούχων σε δήμους και περιφέρειες και σε λοιπές υπηρεσίες.Τι να τους κάνουμε τους πυροσβέστες;

Προέχουν οι χειριστές φωτοτυπικού και οι γραμματείς.Άντε το πολύ πολύ και οι καθαρίστριες. Προφανώς το έμαθε καλά το έργο η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τους μέντορες της, από τα “γαλάζια παιδιά” της κυβέρνησης Καραμανλή το 2008.

Δυστυχώς η όλη ιστορία με τις πυρκαγιές μοιάζει με deja vu.Το μόνο που δεν ακούσαμε ακόμη είναι πως για όλα φταίει ο στρατηγός άνεμος.Και κάτι τελευταίο: ΟΧΙ δε θα πρέπει να χαριστεί ο Έλληνας πολίτης στην κυβέρνηση του Τσίπρα  επειδή πυρκαγιές έζησε η χώρα και με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις από το 75 και δώθε.

Ούτε θα πρέπει απ την άλλη να πιστέψει το ασταθές και αβάσιμο επιχείρημα πως “έλα μωρέ και οι άλλοι τα ίδια θα έκαναν”.

Γιατί το μεν πρώτο προδίδει συγκάλυψη και το δεύτερο συνωμοσιολογία…Καιρός να πάψουμε να ψηφίζουμε λες και πρόκειται να εκλέξουμε Πρόεδρο 15μελούς και να αποκτήσουμε ώριμη πολιτική σκέψη.

Ν’αναδείξουμε κάποιον που να θέλει και να μπορεί.

Ως τότε ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ!