Επικράτηση ή τέλος του καιροσκοπισμού;

Η οικονομική κρίση μας οδήγησε σε κοινωνική και σε εθνική κρίση.

Αξίες, αρχές, ήθη και έθιμα καθημερινά καταρρέουν. Η πληθυσμιακή κατανομή της χώρας σταδιακά αλλάζει από ξένα στοιχεία, η εγκληματικότητα κτυπάει κόκκινα, η Ορθοδοξία περιθωριοποιείται, η δημόσια περιουσία είτε δεσμεύεται είτε ξεπουλιέται, η εθνική κυριαρχία χάνεται  και όλοι νιώθουμε ανήμποροι να αντιδράσουμε γιατί ο λαϊκισμός και το ψέμα νίκησαν τη λογική και την αλήθεια.

Γράφει ο Μπάμπης Καούκης

Πίστεψαν δυστυχώς ότι η αριστερά έχει τις λύσεις, αφού ο Αλέξης Τσίπρας μιμήθηκε άξια τον Ανδρέα Παπανδρέου και το λαϊκισμό εκείνης της εποχής με συνθήματα ανάλογα αντιαμερικανικά και αντιευρωπαϊκά με συμμάχους και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφού δεν είναι τυχαίο σε δήμους όπως το Καματερό-Αγ.Ανάργυροι, Πετρούπολη, το  Ίλιον κ.λ.π. το ΟΧΙ στην Ευρώπη πήρε 70% και άνω.

Έσπευσαν πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και πολιτικάντηδες με έκδηλο καιροσκοπισμό να βοηθήσουν την νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να κρατηθούν ή να αναρριχηθούν σε θώκους παρασύροντας τους πολίτες.

Είναι πάντα οι ίδιοι που εύκολα αλλάζουν στρατόπεδο για να κάνουν τις δουλειές τους. Βλέπω και σήμερα αυτοδιοικητικούς των δυτικών προαστίων και όχι μόνο που λυσσαλέα τότε με τους σταμουλοκολάδες πολέμαγαν τον Κων/νο Μητσοτάκη να γλείφουν σήμερα τον νεότερο Μητσοτάκη γιατί βλέπουν πως έρχεται και είναι έτοιμοι ν΄αλλάξουν για άλλη μια φορά στρατόπεδο.

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια για όλους.

Ο Αλέξης, ο Πάνος, το ψέμα, η δημαγωγία και οι πολιτικοί κωλοτούμπες βυθίζονται όλοι μαζί σαν το Τιτανικό και ταυτόχρονα απομυθοποιείται και η αριστερά εκφυλίζοντας τις ιδέες, τις ελπίδες και τα οράματα των αριστερών της Ελλάδας.

Σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που ζούμε πρέπει να αφυπνιστούμε, να επαναφέρουμε στη μνήμη μας ποιος μας κορόιδεψε, ποιος απουσίαζε όταν κάποιοι έδιναν τις μάχες στην κοινωνία για την επικράτηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης και να δώσουμε ένα τέλος στη παρακμή της σύγχρονης Ελλάδας.

 

Μπάμπης Καούκης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής Αξ/κης Αντιπολίτευσης Δήμου Ιλίου

Γ.Γραμματέας ΔΑΚΕ Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων