ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΙ ΚΥΝΙΚΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ – Γράφει ο Κώστας Σάμιος*

ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΙ ΚΥΝΙΚΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ… ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ… ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΥΣ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ

Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσει κανείς όσο υπομονή και καλή Θέληση να θέλει να επιδείξει κανείς, στην ξεδιάντροπη, κυνική και απάνθρωπη μεταχείριση των χιλιάδων ψυχών που στοιβάζονται στο κολαστήριο της Λέσβου, στη Μόρια.

Άφωνοι, μοιραίοι και άβουλοι, οι σημερινοί εξουσιαστές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ δεν απαντούν σε κανέναν από όλους αυτούς που καταμαρτυρούν την απίστευτη τραγική αντιμετώπιση των χιλιάδων, που βιώνουν τις συνθήκες που αποτελούν ντροπή της Ευρώπης.

Κωφεύουν στις εκπομπές του BBC που αποκάλυψαν τους βιασμούς των μικρών παιδιών, τις απόπειρες αυτοκτονίας τους μπροστά στις απίστευτες συνθήκες διαβίωσης, που δεν χωρούν στα μυαλά των κανενός πολιτισμένου ανθρώπου.

Γράφει ο Κώστας Σάμιος

Σιωπούν οι άλλοτε επαγγελματίες της επιλεκτικής ευαισθησίας για την Αμυγδαλέζα και τα παράγωγά της, μπροστά στα δικά τους κολαστήρια, με προεξάρχον αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης, με χαρακτηριστικά Κέντρου για πειραματόζωα, πάνω στα οποία ασκούνται όλες οι απάνθρωπες μέθοδοι αποκτήνωσης και διαστροφικού δήθεν “ανθρωπισμού”.

Γιατί πώς μπορεί άλλως να χαρακτηριστούν αυτά τα ανήκουστα που συμβαίνουν σε αυτόν τον κατ’ ευφημισμό χώρο υποδοχής προσφύγων;

Πώς μπορούν να αντέχουν, σε ένα χώρο που φτάνει δεν φτάνει να υποδεχτεί 3.100 το ανθρώπους, να έχουν στοιβαχτεί 9.000 και συνεχώς να προστίθενται και άλλοι;

Που είναι η ανθρωπιστική τους αλληλεγγύη και η περιβόητη ευαισθησία τους, όταν σε κάθε σκηνή στριμώχνονται μέχρι 150(!!!) άτομα ενώ σε κάθε μικρό οικίσκο 15 και βάλε;

Η πρόσφατη γνωμοδότηση – εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, η οποία βασίστηκε σε εκθέσεις αυτοψίας των υπαλλήλων του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Λέσβου είναι αποκαλυπτική.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι ο χώρος είναι υγειονομικά ακατάλληλος και επικίνδυνος, στην κυριολεξία μια υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Στην εμπεριστατωμένη έκθεσή τους αναφέρουν ανεξέλεγκτη διαρροή λυμάτων, ακόμα και σπασμένους αγωγούς αποχωρητηρίων σε παρακείμενους δρόμους και χείμαρρο, έντονη δυσοσμία, κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, λόγω της υπερσυγκέντρωσης εντόμων και λόγω της αδυναμίας επιμελούς καθαριότητας των χώρων διαμονής.

Υπερχειλισμένει κάδοι απορριμάτων, βουνά σκουπιδιών έξω από αυτούς, σήψη και παρουσία σκουληκιών δίπλα τους!!!

Το υπέρκορεσμένο… στρατόπεδο συγκέντρωσης, κατ’ ευφημισμόν Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, έχει επεκταθεί σε παρακείμενο κτήμα, με διάσπαρτες τις σκηνές και διάσπαρτα απορρίμματα παντού!!!

Ο χορός προσφοράς των γευμάτων είναι ακατάλληλος, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, αναφέρουν οι ελεγκτές.

Το έγγραφο βόμβα προκάλεσε την απόφαση της αρμόδιας περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου κ. Χρ. Καλογήρου να ορίσει περιθώριο 30 ημερών για την αποκατάσταση των όσων αναφέρονται στην έκθεση – κόλαφο για την εθελοτυφλούσα κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Και αν δεν το πράξει με σαφή και αποτελεσματικό τρόπο, θα κλείσει το Κέντρο αυτό, σύμφωνα με ό,τι προβλέπει ο νόμος για λόγους Δημόσιας Υγείας, και θα απαγορεύσει τη λειτουργία του.

Είναι ευνόητο ότι ο χρόνος τρέχει. Επί τρία χρόνια αυτό που γίνεται στη Λέσβο, στη Σάμο, στη Χίο, αλλά και σε άλλα μικρότερα νησιά του Αιγαίου, δεν περιγράφεται με λόγια.

Όλοι αυτοί οι υποκριτές, οι επαγγελματίες… ευαίσθητοι, ποιούν την νήσσαν μπροστά στα δικά τους κολαστήρια – αποθήκες ψυχών και ανθρώπων.

Κλείνουν τα μάτια και αποστρέφονται ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι, τα απίστευτα όσα συμβαίνουν για μία ευρωπαϊκή χώρα, λίκνο του πολιτισμού και του ανθρωπισμού.

Ανέχονται βιασμούς παιδιών και γυναικών, βία, κακοποιήσεις, ξυλοδαρμούς, από τα ανθρώπινα πειραματόζωα που θυμίζουν τα φτωχά ζωάκια των εργαστηρίων των ερευνητικών κέντρων που είχαν την ατυχία να έρθουν στην πατρίδα μας.

Χωρίς αιδώ, χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής, συντηρούν αυτές τις αποθήκες ανθρώπων, μακριά από τη δημοσιότητα και την κοινωνική κριτική.

Από το 2015, έντεχνα παρουσιάζουν ένα τάχατες τεχνοκρατικό προσωπείο – υπογράφουν συμφωνίες που δεν τις τηρούν ποτέ και όποτε τους συμφέρει παρουσιάζουν κάποια νούμερα.

Έτσι. Άψυχα, άοσμα, αέρια, λες και οι άνθρωποι αυτοί έχουν ένα νούμερο όπως τα νούμερα στο Νταχάου στο Μπιρκενάου στο Μαουτχάουζεν, στα κολαστήρια της παλαιάς ναζιστικής κόλασης.

Ως πότε λοιπόν, δήθεν αλληλέγγυοι θα σιωπάτε; Ως πότε όλοι εσείς του αυτοδιοικητικού ΣΥΡΙΖΑ θα παίζετε τους αθώους, ανήξερους, πρόθυμους νεροκουβαλητές της πιο απάνθρωπης μεταχείρισης ανθρώπων;

Πού είναι οι ανακοινώσεις σας, οι κινητοποιήσεις σας, αξιότιμε επικεφαλής των αυτοδιοικητικών στην ΚΕΔΕ, κύριε δήμαρχε Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα;

Η… αριστερή σας συνείδηση και αυτοπροσδιορισμός, χωράει ακόμα μέσα της τα προαιώνια διδάγματα – προτάγματα “ισότητα-αδελφότητα-δικαιοσύνη” ή υπηρετείτε και εξυπηρετείτε την ανισότητα, την απανθρωπιά και την αδικία;

Είναι φανερό ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο στα νησιά μας στο Βόρειο Αιγαίο. Αυτή τη στιγμή στοιβάζονται περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι. Μόνο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη ήρθαν από τα τουρκικά παράλια 1500(!!!) στη Λέσβο, υπάρχουν περίπου 11.000 (10.927) στη Σάμο, 4.196 (σε ένα χώρο που δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 650). Το ίδιο και στη Χίο και στην Κω όπου στοιβάζονται περισσότεροι από 3.580.

Είναι πλέον πασίδηλο σε όλους, ότι η κατάσταση είναι δραματική και δεν αντιμετωπίζεται πλέον με θεωρίες, με ευχολόγια και με αφοριστικούς απλοϊκούς ισχυρισμούς που παραπέμπουν σε μία ατελείωτη μπουρδολογία και σε ένα αφασικό εξουσιαστικό παραλήρημα.

Η Μόρια αλλά και τα άλλα… μεταμοντέρνα… στρατόπεδα συγκέντρωσης, θα πρέπει ή να γίνουν άμεσα ανθρώπινοι τόποι διαβίωσης ή να κλείσουν για πάντα.

Προτού αυτή η ντροπή της Ευρώπης γίνει ντροπή όλης της ανθρωπότητας.

Έλεος γραμματείς, φαρισαίοι υποκριτές…

*Κωνσταντίνος Δ Σάμιος

Επικεφαλής της “Άλλης Πρότασης για το Αιγάλεω”