Η Μακεδονία και το χρέος μας απέναντι στην ιστορία

Η Μακεδονία και το χρέος μας απέναντι στην ιστορία- Γράφει ο Δημήτρης Παυλακούδης*

Ένα από τα δεινά-ίσως το μεγαλύτερο-που πλήττει το λαό μας εδώ και εκατοντάδες χρόνια είναι ο διχασμός και ο αλληλοσπαραγμός μας. Από την περίοδο της ελληνικής επανάστασης του 1821 και τον πρώτο άτυπο εμφύλιο προτού καν ιδρυθεί το νεοελληνικό κράτος, μέχρι τον Εθνικό Διχασμό που μας χώρισε σε δύο κράτη και τον Εμφύλιο Πόλεμο που ρίζωσε για δεκαετίες βαθιά μέσα μας.

Γράφει ο Δημήτρης Παυλακούδης

Τα τελευταία δύσκολα για τον Έλληνα χρόνια όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου δυστυχώς επένδυσαν στο διχασμό με στόχο το εφήμερο κέρδος. Ποτέ όμως δε φτάσαμε στο σημείο ν’αντιληφθούμε τι μπορούμε να χάσουμε αν συνεχίσουμε να διχαζόμαστε. Από χθες αιωρείται στον αέρα η κυβέρνηση που προσπαθεί επενδύοντας στο διχασμό μας να εκχωρήσει την εθνική μας αξιοπρέπεια. Πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών δεν κρύβονται μόνο γεωπολιτικά συμφέροντα αλλά το ξεπούλημα της Ιστορικής και Εθνικής μας ταυτότητας. Η παραχάραξη της ιστορίας και η παράδοση άνευ όρων στους Σλάβους γείτονές μας της γλώσσας, της ταυτότητας και της εθνικότητας φέρουν την υπογραφή του σημερινού Πρωθυπουργού κου Τσίπρα και της κυβέρνησής του.

Δε θα σταθώ στο γιατί θέλουν να περάσουν τη συμφωνία-ντροπή από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ούτε στο ποιων τα συμφέροντα υπηρετούν. Δε θα σταθώ ούτε στο τι θα έκαναν οι άλλοι αν ήταν στη θέση τους. Θα σταθώ στο τι πρέπει να κάνουμε εμείς ως Έλληνες. Εμείς που μας δίχασαν πριν λίγα χρόνια βάζοντάς μας να φαγωθούμε μεταξύ μας ψηφίζοντας ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ένα πλαστό δημοψήφισμα που οι ίδιοι αθέτησαν. Εμείς που μάθαμε συνεχώς να σκύβουμε το κεφάλι και να πληρώνουμε φόρους και αμαρτίες. Εμείς που χρόνια τώρα διχαζόμαστε και πολωνόμαστε κρατώντας κάθε είδους σημαίες, ομάδων, συλλόγων, φορέων, ενίοτε και άλλων λαών ,αλλά ελάχιστες φορές βγήκαμε στο δρόμο κρατώντας την ελληνική σημαία-τις περισσότερες μόνο για να πανηγυρίσουμε ένα Ευρωμπάσκετ ή ένα Euro.

Καιρός λοιπόν έστω και την ύστατη ώρα να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στην ιστορία μας και τους αγώνες των προγόνων μας. Ν’ αφήσουμε στην άκρη το εγώ και να δούμε το Εμείς! Να εμποδίσουμε έστω χέρι και συνείδηση Έλληνα βουλευτή να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών. Να τους υπενθυμίσουμε πως κανείς δε μπορεί ν’ αποφασίζει για κρίσιμα εθνικά θέματα χωρίς να ρωτά τον κυρίαρχο λαό.

ΣΤΙΣ 20 ΓΕΝΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Υ.Γ.1 Θεωρώ υποχρέωσή μου ως φιλόλογος να θυμίσω ορισμένα ονόματα στους επίδοξους Εφιάλτες και τους υποστηρικτές τους: Παύλος Μελάς, Τέλλος Άγρας, Γεώργιος Μόδης , Γερμανός Καραβαγγέλης, Γεώργιος Γιώτας, Νικόλαος Δουμπιώτης, Κωνσταντίνος Μαζαράκης, Ίων Δραγούμης, Λάμπρος Κορομηλάς. Πόσα και τι άραγε διδάσκουμε στα παιδιά μας για όλους τους παραπάνω; Γιατί;

Υ.Γ. 2 Την ώρα που έντονα προβληματισμένος με την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας, συνέτασσα τούτες τις αράδες πληροφορήθηκαν πως έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ένας από τους πιο εμβληματικούς ιεράρχες που ανέδειξε η σύγχρονη Ελλάδα. Ένα ιεράρχης που έταξε την ψυχή και την καρδιά του όχι μόνο στον Κύριο, αλλά και στην πατρίδα και τη δημοκρατία, όντας πάντοτε μπροστά σε κάθε πνευματικό και εθνικό αγώνα. Ο Μητροπολίτης Σιατίστης & Σισανίου κυρός Παύλος, τον οποίο αξιώθηκα να ακούσω σε μια εξαιρετική του εισήγηση εναντίον του φασισμού και του Ναζισμού. Κλείνοντας και αφού ευχηθώ « Καλό Παράδεισο» θα παραθέσω μερικά δικά του λόγια για τη Μακεδονία μας: « Γιορτάζουμε σήμερα και τιμούμε τη μνήμη του Παύλου Μελά και η μεν Ελλάδα πρέπει να σεμνύνεται για τον Παύλο Μελά αλλά η σύγχρονη πρέπει να ντρέπεται, γιατί πρόδωσε τον αγώνα και τη θυσία του Παύλου Μελά»

*ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ.ΠΑΥΛΑΚΟΥΔΗΣ, Υποψ. Δημ. Σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης-Φιλόλογος- ΜΑ Μεσαιωνική& Βυζαντινής Φιλολογίας ΑΠΘ