Σωτήρης Σαμπάνης. Με το “Παιχνίδι εγωισμού” ξεκινά την δική του μουσική πορεία (Βίντεο)

Ο Σωτήρης Σαμπάνης είναι ένα παιδί δικό μας. Από το Χαϊδάρι.

Δικά μας παιδιά είναι όλα τα παιδιά βέβαια και πάντα θα χαιρόμαστε πολύ με τους νέους ανθρώπους που ανοίγουν τα φτερά τους να στοχεύσουν σε ότι έχει αγαπήσει ο καθένας, δεν έχει να κάνει με ποιος είναι ο στόχος.

Το σημαντικό είναι να έχεις πιστέψει σε ένα όνειρο και να το έχεις βάλει στόχο ζωής.

Ο Σωτήρης το έχει.  Κυνηγάει το δικό του μουσικό αστέρι, στην βιομηχανία του θεάματος. Έχει θέληση, θέτει στόχους και τον βρήκαμε να μας πει δυο λόγια για την πρώτη του δουλειά που ονομάζεται  “Παιχνίδι εγωισμού” , σε μουσική και στίχους δικούς του και με την ευγενική συμμετοχή του Βασίλη Σαλέα.

– Σωτήρη μου ποια ήταν τα όνειρα σου;

Κάνοντας μια γρήγορη αναδρομή στο παρελθόν βλέπω πως οι δυο μεγάλες μου αγάπες από μικρός ήταν και θα είναι ο αθλητισμός και η μουσική.

Έζησα σε ένα μουσικό σπίτι. Με την έννοια ότι λατρεύουν την μουσική και έτσι είχα δυνατά ,κατά την γνώμη μου ακούσματα

Σε κέρδισε τελικά ο χώρος της μουσικής .Τι σημαίνει για σένα αυτός ο χώρος ;

Σημαίνει σεβασμός στην μουσική κληρονομιά που μας κληροδότησαν μεγάλοι και εξαιρετικοί καλλιτέχνες κατ’ αρχάς. Αυτοί οι άνθρωποι είναι μύθοι. Πάντα διδάσκεσαι από αυτούς τους τεράστιους καλλιτέχνες. Άλλωστε όλη η πορεία ενός καλλιτέχνη είναι να μαθαίνει. Να είναι σεμνός και να σέβεται τους συναδέρφους του. Ο καθένας έχει μια πορεία. Ο κόσμος θα αγκαλιάσει εκείνον που είναι επαγγελματίας.

Έχεις κάποια πρότυπα πάνω σ αυτό. Αγαπάς το λαϊκό τραγούδι κυρίως και τα ακούσματα αυτά έχουν δώσει σημαντικά και “βαριά” ονόματα. Έχεις κανένα ίνδαλμα,όπως συνηθίζουν να λένε;

Δεν χρησιμοποιώ την λέξη ίνδαλμα. Είπα και πριν ότι βλέπω να διδάσκομαι από αυτούς. Είναι δάσκαλοι. Τους θαυμάζω.

Απλά θαυμάζω κάθε τι που με εκφράζει και αγγίζει την ψυχή μου..Μεγάλοι λαϊκοί τραγουδιστές όπως Στέλιος Καζαντζίδης,Στράτος Διονυσίου,Πάριος,Βιτάλη αλλά και οι λίγο μεταγενέστεροι όπως ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Σταμάτης Γονίδης, Αντώνης Βαρδής,Θέμης Αδαμαντίδης.

Πως έφτασες εδώ στην πρώτη σου μουσική διαδρομή ; Ένα όνειρο ζωής για σένα;

Από μικρός ασχολιόμουν πολύ όχι μόνο με την μουσική ενορχήστρωση αλλά και τον στίχο. Είναι κάτι που βγαίνει από την ψυχή μου τα βιώματα μου και το ζω την ώρα που γράφω και εμπνέομαι από αυτό που βιώνω. Αν δεν είναι βιωματικό ένα τραγούδι ,δεν έχει την ίδια βαρύτητα στο άκουσμα του. Χωρίς να είναι κανόνας αυτό εννοείται. Αλλά ο κόσμος νομίζω το νιώθει. Ζει το τραγούδι σου γιατί μέσα από αυτό περνά την δική του χαρά , λύπη έρωτες , την ίδια την ζωή.

Ονομάζεται “παιχνίδι εγωισμού” σε μουσική και στίχους δικού σου με την συμμετοχή του εξαίρετου , μεγάλου δημιουργού Βασίλη Σαλέα. Οι μεγάλοι δημιουργοί στηρίζουν τελικά τους νέους ανθρώπους. Μόνο παιχνίδι εγωισμού δεν είναι. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια Σωτήρη;

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να μπορώ να αφιερώνω περισσότερο χρόνο στη μουσική,να δημιουργώ και να εκφράζω μέρος του εαυτού μου και στιγμές της ζωής μου μέσα από αυτή.

Αν αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στον κόσμο τότε θα με κάνει χαρούμενο και ακόμα πιο δυνατό στο να συνεχίσω.

Όσον αφορά τις συνεργασίες αυτές προκύπτουν απ το πόσο ο κόσμος θα αγαπήσει αυτό που κάνεις κι αν μπορείς να ανταπεξέρχεσαι στις απαιτήσεις τους.

Νομίζω είναι νωρίς ακόμα .Θα δείξει. Προς το παρόν κάνω αυτό που αγαπάω κι όπου βγει.

Να σου κάνω την κλασσική ερώτηση για τα Talennt show. Θα έπαιρνες ποτέ μέρος σε κάποια από αυτά ;

Η γνώμη μου για τα talents shows, έχει να κάνει με την στάση ζωής μου. Δηλαδή δεν κατακρίνω ένα παιδί που θα πάει. Θεωρεί πιθανό ότι θα του ανοιχτεί κάποιος δρόμος.Είναι ένας τρόπος προβολής που απλά εμένα δεν μου ταιριάζει. Ο χώρος κατακλύζεται τελευταία με αυτούς τους τρόπους προβολής, αλλά εγώ δε θα το επέλεγα .

Ο καθένας έχει το αστέρι του σε αυτή τη ζωή και το ακολουθεί.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία.