Κερασία Σαμαρά «Η “πέτρινη καρδιά” του Χαϊδαρίου ζεσταίνει τη δική μου»

Η σκηνοθέτις και ηθοποιός Κερασία Σαμαρά ζει στις Δυτικές συνοικίες, στο Χαϊδάρι, εκεί που βιώνει τη δική της καθημερινότητα , αγωνιζόμενη με ήθος σε κόντρα των δύσκολων καταστάσεων που βιώνει η χώρα μας.

Αυτό που διακρίνεις πάνω στην Κερασία Σαμαρά, είναι η αέρινη αρχοντιά της.

“Μεγάλωσα στις γειτονιές του Χαϊδαρίου, το σπίτι μας στην ανηφόρα του πρώτου γυμνασίου, στην οδό Ανεξαρτησίας. Κάθε σούρουπο ακούμε ακόμη τη σάλπιγγα απ το στρατόπεδο…”

Αν, σε μερικές γραμμές πρέπει να πούμε δύο λόγια για την επαγγελματική της διαδρομή θα ήταν τα εξής:

Έχει ιδρύσει και διευθύνει από το 2004 τη θεατρική εταιρεία παραγωγής ΘΕΣΙΣ.

Την τέχνη της την πήγε πιο μακριά διδάσκοντας υποκριτική στην Ανώτερη Δραματική Σχολή ΒΕΑΚΗ, στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Γιώργου Αρμένη «ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» αλλά και στο Θεατρικό τμήμα (ενηλίκων και εφήβων) του Δήμου Χαϊδαρίου.

Κερασία Σαμαρά «Η "πέτρινη καρδιά"Έχει συνεργαστεί επίσης με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως Γιούρι Λιουμπίμωφ, Λευτέρης Βογιατζής, Γιάννης Χουβαρδάς, Σταμάτης Φασουλής, Νίκος Μαστοράκης, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Γρηγόρης Βαλτινός, Φωκάς Ευαγγελινός, Γιάννης Ιορδανίδης, Βίκτωρ Αρδίττης, Σοφία Σπυράτου, κ.ά. Την είδαμε σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές και η σεμνή της παρουσία έχει συνδεθεί με το Μπλοκ 15 στο μαρτυρικό στρατόπεδο του Χαϊδαρίου αφού κάθε χρόνο το Μάη κάνει εκείνη το κάλεσμα των ηρώων.

Η athenswest.gr την ρώτησε για τον τόπο που ζει, το Χαϊδάρι: “Καμαρώνω στους φίλους μου απ τις άλλες περιοχές της Αθήνας, για το πράσινο, για τις ομορφιές μας, για τις κρυφές γωνιές, για την ιστορία του τόπου, για τα μνημεία μας. Λέω πως το Χαϊδάρι σφύζει από ζωή και νέους ανθρώπους. Λέω και κάποια που ακούγονται παράξενα, όπως ότι είμαστε παραθαλάσσιος δήμος, ότι τα χώματα των δρόμων μας σ άλλα χρόνια , μακρινά , τα πάτησαν κουστωδίες παρθένων σε πομπή ιερή κι ότι σε άλλα, πιο κοντινά μας χρόνια, βάφτηκαν με αίμα, ότι έχουμε το ομορφότερο πάρκο, ότι καλησπερίζουμε ακόμη τις γειτόνισσες, που σε κάποιους απόμερους δρόμους κάθονται στα πεζοδρόμια με τις ξύλινες καρέκλες τους, τα καλοκαιρινά βράδια, ότι απ την κορυφή του λόφου ,την Ανάσταση, βλέπεις τα πυροτεχνήματα όλης της Αθήνας…
Όμως πιο πολύ αγαπώ απ το Χαϊδάρι μου αυτά που δε λέγονται, αυτά που νιώθω και δεν μπορώ να τα εκφράσω με τίποτα, όταν, πλησιάζοντας από τη βουερή Αθήνα, βλέπω το νταμάρι στο βουνό και η πέτρινη καρδιά του ζεσταίνει τη δική μου”.

Φέτος υπογράφει τη σκηνοθεσία του έργου ΤΑΤΤΟΟLAND του Μηνά Βιντιάδη στο Θέατρο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ. Ένα ξεχωριστό έργο με αναφορά σ’ ένα εργαστήριο τατουάζ, εκεί που τα χαράγματα ζωντανεύουν καθώς κεντιούνται πάνω σε ανθρώπινα σώματα διεκδικώντας μια θέση στη ζωή του δημιουργού τους.

Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.00
Από 13 Μαρτίου 2017 έως 18 Απριλίου 2017

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65), 5 ευρώ (ατέλειες)
Θέατρο «Αγγέλων Βήμα»
Σατωβριάνδου 36, Στάση μετρό Ομόνοια
Τηλ. 210 52 42 211
3ο Φεστιβάλ Ελληνικού θεατρικού έργου 21ου αιώνα
Καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ: Λεία Βιτάλη