Τρομοκρατικό κτύπημα στην Βαρκελώνη – Τουλάχιστον 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Τρομοκρατικό κτύπημα στην Βαρκελώνη με τουλάχιστον 13 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες , όπως επιβεβαιώνει η αστυνομία .

Ένα βαν έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα, από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές της Βαρκελώνης, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να τραυματιστούν, γνωστοποίησε η αστυνομία της Καταλονίας .

Η εφημερίδα El Pais γράφει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια. Η αστυνομία ανακοίνωσε με τηλεβόες ότι μια «τρομοκρατική επίθεση» έχει «επιβεβαιωθεί».

Οι αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν την γειτονική πλατεία Plaza Catalunya και την περιοχή περιμετρικά σε απόσταση 200 μέτρων, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Όπως αναφέρει η El Pais στην ηλεκτρονική της έκδοση “Ένας μάρτυρας είπε ότι το φορτηγό έπεσε πάνω στους ανθρώπους  “ενώ διέσχιζαν στα φανάρια”.

Το φορτηγάκι που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση νοικιάστηκε από έναν άνθρωπο που η Πολιτική Φρουρά εντόπισε ως Driss Oukabir στη μικρή πόλη Santa Perpetua de Mogoda, περίπου 25 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελώνης.

Σύμφωνα πάντα με την El Pais ” Η περιφερειακή αστυνομία έχει επίσης εντοπίσει ένα δεύτερο βαν που πιστεύεται ότι έχει πιθανή σχέση με την επίθεση στην πόλη Vic, περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελώνης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων EFE .

 

Η El Pais έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του άνδρα ο οποίος βρίσκεται ήδη στα χέρια της αστυνομίας και υποστηρίζει ότι το όνομά του είναι Driss Oukabir

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, τουλάχιστον ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την επίθεση βρίσκεται τώρα οχυρωμένος  σε μπαρ στην περιοχή Raval της πόλης.”

Ο Carles Puigdemont και η Ada Colau, επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας και ο δήμαρχος της Βαρκελώνης αντίστοιχα, ανέστειλαν τις διακοπές τους .

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μάριο Ραχόι, μίλησε τηλεφωνικά με τον Καρλς Πουιγκδημόντ.

Ο Oriol Junqueras, αναπληρωτής επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, ανέφερε ότι η περιφερειακή κυβέρνηση πραγματοποίησε επείγουσα συνάντηση και ενημέρωσε τους κατοίκους της Βαρκελώνης να ακολουθήσουν τις οδηγίες των δυνάμεων ασφαλείας.