Δήλωση του τ. Προέδρου της ΟΝΝΕΔ και μέλους της Ε.Γ. της Νέας Δημοκρατίας, Σάκη Ιωαννίδη για τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή ΑμΕΑ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δήλωση του τ. Προέδρου της ΟΝΝΕΔ και μέλους της Ε.Γ. της Νέας Δημοκρατίας, Σάκη Ιωαννίδη για τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή ΑμΕΑ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
“Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται με το χειρότερο τρόπο ότι το Ελληνικό Πανεπιστήμιο παραμένει ανοχύρωτο και βορά στις διαθέσεις ομάδων που το λυμαίνονται και δρουν ανεξέλεγκτα επιβάλλοντας με τη βία τις όποιες «απόψεις» τους. 

Δυστυχώς, η Διοίκηση και η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν έκανε το καθήκον της και κρύφτηκε. Από την άλλη, η Πολιτεία δεν έπραξε και δεν πράττει τα νόμιμα ώστε να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα και να προστατευθεί η πραγματική ακαδημαϊκή ελευθερία, έκφραση και διαδικασία.
Τέτοιες πράξεις είναι καταδικαστέες και δεν συνάδουν με τον πνεύμα και τον χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης αλλά και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα.
Με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό, επαναφέρω τέσσερις θέσεις μου σχετικά με το ζήτημα αυτό:
Α. Είσοδος στα πανεπιστημιακά Ιδρύματα αποκλειστικά με ειδική κάρτα που θα παρέχεται στους φοιτητές του εκάστοτε Ιδρύματος και στο Ακαδημαϊκό και Διοικητικό του προσωπικό καθώς και σε επισκέπτες κατόπιν ειδικής άδειας
Β. Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και επιστροφή όλων των κατειλημμένων χώρων στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα
Γ. Ίδρυση ειδικού σώματος φύλαξης για τα Πανεπιστήμια
Δ. Αποβολή από το Ίδρυμα όσων φοιτητών διαπράττουν τέτοια αδικήματα μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο και βλάπτουν την λειτουργία του.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν δεδομένα και ισχύουν σε κάθε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, ενώ εδώ ακόμα παραμένουν ζητούμενα και ευχολόγια.”