Γράφει ο Νότης Μαριάς

Στη Σάμο για το μεταναστευτικό ο Νότης Μαριάς

Στη Σάμο θα βρεθεί για το μεταναστευτικό ο Νότης Μαριάς , προσκεκλημένος  της Κίνησης Πολιτών Σάμος SOS, η οποία διοργανώνει την Κυριακή 22/10/2017 στο Βαθύ, εκδήλωση για το μεταναστευτικό.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Νότης Μαριάς θα απευθύνει χαιρετισμό και μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων της Σάμου, αλλά και όλων των νησιών του Αιγαίου που χειμάζονται λόγω του προσφυγικού- μεταναστευτικού.
Επιπλέον ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», θα ενημερώσει τους κατοίκους του νησιού για τις αποφάσεις του χθεσινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινή δήλωσή του για την πρώτη ημέρα συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Νότης Μαριάς είχε επισημάνει τα έξης:

“Ο κ. Τσίπρας αφού διύλισε τον κώνωπα στις ΗΠΑ και κατάπιε την κάμηλο της πανάκριβης αναβάθμισης των F16, εμφανίστηκε χθες 19/10/2017 στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες και δεν τόλμησε να αρθρώσει λέξη για τις μετεγκαταστάσεις προσφύγων και παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στις άλλες χώρες της ΕΕ. Δεν τόλμησε να στηλιτεύσει Γερμανία και Γαλλία που έχουν εκτελέσει λιγότερο από το 1/3 των μετεγκαταστάσεων που δεσμεύτηκαν να πραγματοποιήσουν από την Ελλάδα.

Αντίθετα ο κ. Τσίπρας ζήτησε να δοθούν και νέα κονδύλια στην Τουρκία η οποία έχει πλημμυρήσει τα νησιά του Αιγαίου με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Τέλος ο κ. Τσίπρας συμφώνησε στη λήψη μέτρων για τη στήριξη της Ιταλίας λόγω μεταναστευτικού ενώ έπρεπε να απαιτήσει οικονομική στήριξη της Ελλάδας που χειμάζεται από το μεταναστευτικό καθώς και γενναία χρηματοδότηση, φοροαπαλλαγές και μείωση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου τα οποία δεν αντέχουν πλέον άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες”.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της Κίνησης Σάμος SOS μαζί με εκπροσώπους Κινήσεων Πολιτών της Λέσβου, της Χίου αλλά και της Ειδομένης είχαν επισκεφθεί μετά από πρόσκληση του Νότη Μαριά, στις 27/03/2017 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, όπου και ενημέρωσαν τους Ευρωβουλευτές, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές.