Στην εντατική και η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων;

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν στον κεντρικό πυρήνα των ασκούμενων πολιτικών, με πρόσχημα πάντα την αναδιοργάνωση, την αποτελεσματικότητα και την ανεξαρτησία από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων χωρίς σοβαρό σχεδιασμό και οργανόγραμμα, διαλύοντας επιτυχημένες Υπηρεσίες όπως το Σ.Δ.Ο.Ε., το οποίο εδώ και δυο χρόνια βρίσκεται βαριά άρρωστο στην ΕΝΤΑΤΙΚΗ.

Τώρα προσπαθούν να δώσουν στο Σ.ΔΟ.Ε το φιλί της ζωής και να το αναστήσουν με μετατάξεις υπαλλήλων από την Ανεξάρτητη Αρχή και όχι μόνο.

Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και σε άλλη μια Ανεξάρτητη Αρχή, αυτή της ΕΕΕΠ, αφού όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν πως, ο επανασχεδιασμός των υπηρεσιών της ΕΕΕΠ που παρουσιάστηκαν σε νέο οργανόγραμμα, με την απουσία νευραλγικών διευθύνσεων και τμημάτων, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα, και σε αυτή την Ανεξάρτητη Αρχή που μόνο ανεξάρτητη δεν είναι. Και πώς να είναι άλλωστε όταν για να καταλάβεις ισχυρή θέση πρέπει να είσαι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ;

Η ΕΕΕΠ μετά και τη φυγή των περισσοτέρων υπαλλήλων της, λόγω του αυταρχικού τύπου διοίκησης που εφαρμόζεται, οδεύει δυστυχώς με μαθηματική ακρίβεια, σε αργό και βασανιστικό θάνατο.

Έχει μπει και αυτή στην ΕΝΤΑΤΙΚΗ!!!

Το σκηνικό της βαριάς ασθενούς ΕΕΕΠ, συνθέτουν τα άδεια γραφεία, οι Διευθύνσεις και τα Τμήματα χωρίς υφισταμένους, οι αποδυναμωμένες Υποδιευθύνσεις, οι αγχωμένοι και με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό υπάλληλοι, η θλίψη, και η ασυνεννοησία. Και όλα τα παραπάνω πλαισιωμένα με ένα ξεπερασμένο παλαιοκομματικό σκεπτικό, εγώ να σωθώ και το κόμμα μου να είναι καλά και όλα μου είναι αδιάφορα.

Κάλλιστα, η παροιμία, «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» μπορεί να είναι και η απάντηση στο ερώτημα, στο ποιος φταίει για αυτή την κατάντια της ΕΕΕΠ.

Δεν είναι τυχαίο που έχουν βαλθεί να διώξουν και τον τελευταίο «αντιφρονούντα» υπάλληλο πριν ανακοινώσουν την πρόσληψη του δικού τους κομματικού στρατού, μέσω νέας προκήρυξης. Αλλά αυτή η τακτική έχει …….. σκοπό. Ένα σκοπό που έχει σαν στόχο να δημιουργήσει δύο τάξεις υπαλλήλων. Τους υπάκουους που θα υπηρετούν την νέα διοίκηση και τους άλλους, που θα σέρνονται σε απολογίες και πειθαρχικά συμβούλια. (Θυμίζει απολυταρχικά καθεστώτα και όχι αριστερούς υπερασπιστές εργαζομένων)

Γιατί άραγε θέλουν άβουλους υπαλλήλους; Και γιατί διώχνουν τους ήδη υπηρετούντες;

Μήπως για τον ίδιο λόγο που το έκαναν και στο Σ.ΔΟ.Ε.; (όποιος ξέρει πολλά πεθαίνει;)

Να θυμίσουμε στους οξυδερκείς διοικούντες την ΕΕΕΠ ότι, όποιος έπαιξε στο παρελθόν με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, και δημιούργησε εκ του πονηρού, απολογητικούς υπαλλήλους, εφαρμόζοντας αυταρχικές μεθόδους, έχασε και έφυγε βράδυ!

Αλλά και όσοι προσπάθησαν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, αλλά και τους ίδιους τους πολιτικούς τους προϊσταμένους για την δική τους πολιτική αναρρίχηση, επίσης έφαγαν τα μούτρα τους.

*Ο Μπάμπης Καούκης είναι Δημοτικός Σύμβουλος , Επικεφαλής Αξ/κης Αντιπολίτευσης Δήμου Ιλίου,Γεν.Γραμματέας ΔΑΚΕ Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων