Σύμφωνη με το λαϊκό αίσθημα η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μόνο ως εξαιρετική και πλήρως εναρμονισμένη με το Λαϊκό αίσθημα μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη , να καλέσει τους πρώην Βουλευτές του κόμματος του , που έχουν συνταξιοδοτηθεί και έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, για να τους αποδοθούν αναδρομικά , κάνοντας χρήση του Νόμου Κατρούγκαλου , περί εξίσωσης των αποδοχών τους με αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου , να αποσύρουν την διεκδίκησή τους από τις σχετικές αποζημιώσεις.

Μάλιστα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται αποφασισμένος να θέσει εκτός κόμματος όσους δεν αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους.

Να σημειωθεί ότι η ΝΔ είχε καταψηφίσει τον Ν.4387/2016, γνωστός και ως Νόμος Κατρούγκαλου.

Στην σχετική της ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι οι πρώην βουλευτές της οφείλουν να συναισθανθούν την κραυγαλέα πρόκληση που συνιστά για τους πολίτες μια τέτοια αξίωση, ακόμη και αν αυτή είναι νόμιμη με την κατάπτυστη ρύθμιση Κατρούγκαλου.

Παρά την νομιμοποίηση που δίνει ο εν λόγω Νόμος Κατρούγκαλου , η ΝΔ και ο αρχηγός της αντιλαμβάνονται ότι σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους Πολίτες , τέτοιες αξιώσεις , ακόμη και νόμιμες προκαλούν δικαιολογημένα το δημόσιο αίσθημα .

Άμεσα και με ευαισθησία τα αντανακλαστικά του Προέδρου της ΝΔ που αξίζει να επαινεθούν .